Није лако бити Новаков брат...

Новак Ђоковић каже да његовој браћи Марку и Ђорђу није било лако да се суоче са притиском у тениском свету.

Тенис 08.10.2015 | 14:40
Није лако бити Новаков брат...

“Марко има 24 године и престао је да се бави тенисом, а млађи још није сигуран хоће ли наставити или не и драго ми је што имамо шансу да играмо заједно пре него што донесе ту одлуку“, рекао је Новак, који је са братом Ђорђем (20) прошао прво коло у конкуренцији дублова у Пекингу.

“Имао сам много успеха током каријере, и на јуниорском и на професионалном ниову, што је стављало додатни притисак и очекивања на њих двојицу. Било им је јако тешко да се изборе са тиме. У ствари, ако погледате историју свих успешних спортиста и њихових млађих браће и сестара, нема много оних који су успели да ураде макар нешто приближно успеху најстаријег“, додао је освајач десет Грен слем титула.

Новак каже да се они суочавају са менталним изазовима где год оду и додаје:

“Наравно, нека врата су им отворена јер су моја браћа попут понеке позивнице и слично. Са друге стране, морали су да се боре са много више него њихови вршњаци. Покушавао сам да учествујем у њиховим каријерама, али схватио сам да би наш братски однос који ми много значи могао да буде угрожен ако бих константно говорио о тенису, о томе шта треба да поправе и слично. Када год желе да разговарамо, то и учинимо. Морам да кажем да имамо сјајн однос“, закључио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар