Албанија одбила протестну ноту

У Министарство спољних послова Србије хитно је позван амбасадор Албаније Иљир Боћка како би му била уручена протестна нота поводом тешког инцидента и напада на фудбалску репрезентацију Србије. Међутим, амбасадор Боћка одбио је да се одазове позиву Министарства.

Србија 08.10.2015 | 07:16
Албанија одбила протестну ноту

"Насупрот дипломатским правилима и пракси, албански амбасадор Иљир Боћка је, после инструкције из Тиране, одбио да се одазове позиву Министарства спољних послова да прими протестну ноту Републике Србије због тешког инцидента и напада на фудбалску репрезентацију Србије, уз образложење 'да се није ништа десило'", наведено је у саопштењу МСП, пренео је Тањуг.

Министарство спољних послова ће, због овог непримереног поступка албанског амбасадора, предузети одговарајуће мере у складу с дипломатском праксом.

Министарство је приликом позива Боћки саопштило да, упркос чињеници да је реч о утакмици високог ризика, инцидент сведочи о озбиљним пропустима надлежних служби Албаније у организацији фудбалске утакмице.

Србија очекује и захтева да се фудбалској репрезентацији Србије омогући потпуно безбедан даљи боравак у Албанији и несметано одигравање утакмице.

Србија очекује да починиоци овог инцидента буду у најкраћем року пронађени и одговарајуће кажњени, наведено је у саопштењу.

Више каменица погодило је вечерас аутобус са фудбалским репрезентативцима Србије, али нико није повређен.

Инцидент се догодио на путу од аеродрома до хотела у Тирани, где ће српска репрезентација преноћити до одласка у Елбасан, град удаљен 50 километара, у коме ће бити одиграна квалификациона утакмице за првенство Европе са домаћом селекцијом Албаније.

Извор: РТС

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

индијанци

08.10.2015 05:35

Јос један најмањи инцидент одмах назад па нека играју сами Са собом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

08.10.2015 06:52

Још једном 3:0 за Албанију!

Name

Јаја

08.10.2015 07:48

Ја сам Србин,ал не могу да вјерујем да смо оволики мајмуни није се требало ни ићи,а поготову после овог инцидента ма одма назад,а видећемо кад поцне утакмица биће нереда,само да играци извуку зиву главу!!!

Name

Драган

08.10.2015 07:27

У праву су људи. Где су ови наши навалили одмах са нотом?! Нек' сачекају мало, брате! Па, тек су људи почели да праве с..ња. Нота кад се заврши утакмица, ако фудбалери живи долете назад... Ма, битно је да ми у Београду сваку шушу дочекујемо раширених руку. Од Дине Мерлина до Бакета, ко год је српску крв прижељкивао, погачом је дочекан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зито

08.10.2015 09:18

Иљир и Албанци жмире на једно око , Србија на оба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

08.10.2015 10:48

Људи моји па дали има горег народа од арнаута и усташа ?

ОДГОВОРИТЕ