Званично: Неопозива оставка Љубише Тумбаковића!

Партизан нема ниједног човека из струке у управи! После осам и по месеци легендарни тренер црно-белих напустио потпредседничку функцију!

Фудбал 08.10.2015 | 22:40
Званично: Неопозива оставка Љубише Тумбаковића!

Причало се о томе месецима. Очекивало се данима. Сад је и званично. Љубиша Тумбаковић је поднео оставку на функцију потпредседника Партизана.

Најтрофејнији тренер у историји црно-белих други мандат у улози функционера (од маја 2012. до априла 2014. био спортски директор) окончао је ковертираном оставком која је стигла у Хумску 1, а како је у њеном образложењу написао да је неопозива, руководство клуба о њој није ни расправљало, већ ју је само усвојило.

Овакав потез Љубише Тумбаковића је логичан, ако се има у виду да се месецима није појављивао на стадиону, нити учествовао у раду Партизана и доношењу одлука које би по опису функције (потпредседник за спортска питања) требало да буду његово задужење.

Размимоилажење у мишљењима Тумбаковића и остатка руководства почело је још у првим данима мандата нове управе, кад се председник Зоран Поповић (на Тумбин предлог и подржан на децембарској Скупштини) стопирао смену тадашњег тренера Марка Николића и већ договорену промоцију Ивана Томића. Удаљавање потпредседника од осталих чланова Управног одбора настаљено је у случајевима трансфера Петра Шкулетића и доласка Зорана Милинковића (оба пута био против), после чега се до те мере дистанцирао од Партизана да га Милорад Вучелић и Милош Вазура нису ни консултовали приликом потеза повучених у летњем прелазном року.

Пре две седмице је Љубиша Тумбаковић први пут јасно проговорио о разликама у његовим и ставовима људи који сад воде Партизан, а чињеница да се није појавио на прослави 70 година постојања клуба представљала је јасан сигнал да је тај јаз непремостив.

Оставка је само логичан чин, али после ње је и дефинитивно јасно да црно-бели у актуелном сазиву Управног одбора немају ниједног човека из струке, већ само привреднике, бивше политичаре, правнике, банкаре, драмске и музичке уметнике...

Можда због тога заостају 12 бодова за Црвеном звездом.

Коментари / 0

Оставите коментар