Ћурчић: Само фудбал, остало са стране!

Селектор Србије Радован Ћурчић рекао је да нема разлога да екипа размишља о било чему осим о фудбалу, када је реч о утакмици против Албаније.

Фудбал 07.10.2015 | 23:15
Ћурчић: Само фудбал, остало са стране!

Србија ће у четвртак гостовати Албанији у Елбасану, у претпоследњој утакмици квалификација за Европско првенство.

Званична конференција за новинаре, која је одржана у хотелу где су смештени извештачи из Србије, прошла је са великим тензијама, пошто је аутобус са српским фудбалерима каменован на путу са аеродрома.

"Спремили смо се за све, немамо ниједан разлог да размишљамо о било чему, осим о фудбалу. Све друго поред фудбала ћемо оставити са стране. Не треба да трошимо енергију на оно што се неће догађати на терену", рекао је Ћурчић на конференцији за новинаре у Тирани.

Ћурчић је рекао да је било мање посла у припреми утакмице, него неких претходних репрезентације Србије.

"Ову утакмицу је лакше спремити, него на пример ону са Јерменијом без публике. Играчи су мотивисани и надам се да велика жеља да се направи резултат неће прерасти у нешто друго", додао је селектор Србије.

Он је навео да нема дилему око тима и да зна којих ће 11 играча почети утакмицу и истакао да је Албанија показала да је екипа за поштовање, али да верује да ’Орлови’ могу да победе.

Србија је одавно остала без шансе за пласман на Европско првенство, али је Ћурчић рекао да то нема везе.

"Веома смо мотивисани, били смо и пре Јерменије, Данске или Португала. Ми смо у фази стварања, за разлику од Албаније која је константна током квалификација", навео је он.

Ћурчић је истакао да не осећа притисак пред сусрет са Албанијом, да ужива у свом послу и да је свестан да ће "једног дана отићи".

"Не мислим да ми је ова утакмица пресудна, не резамишљам о томе. Апсолутно не осећам притисак са те стране. Без позитивне треме, с друге стране, нема доброг резултата", закључио је Ћурчић.

Утакмица у Елбасану почеће у четвртак у 20.45.

Коментари / 0

Оставите коментар