И "Дијамант" напада Велс?!

Према ријечима селектора Баждаревића, Џеко ће радити по посебном програму, као и Зец и Колашинац, а селектор очекује капитена на терену већ сутра, уз наду да ће бх. нападач бити спреман за утакмицу која је на програму у суботу.

Фудбал 09.10.2015 | 08:40
И "Дијамант" напада Велс?!

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине одржала је још један тренинг у склопу припрема за квалификационе утакмице са Велсом и Кипром за Европско првенство у Француској 2016. године.

Репрезентативци од понедјељка бораве у Тренинг центру Фудбалског савеза Босне и Херцеговине у Зеници, гдје се спремају за два сусрета, са Велсом у Зеници у суботу, 10. октобра те с Кипром у Никозији три дана касније.

Након великих проблема селектора Мехмеда Баждаревића, узрокованим повредама и картонима бх. репрезентативаца, ситуација унутар репрезентације је много боља.

Јуче се тренинзима прикључио повријеђени Сенад Лулић, који би могао заиграти у предстојећим сусретима, а на вечерашњем тренингу није тренирао са репрезентативцима капитен Един Џеко, чији је долазак и наступ за нашу селекцију био упитан због повреде.

Ипак, према ријечима селектора Баждаревића, Џеко ће радити по посебном програму, као и Зец и Колашинац, а селектор очекује капитена на терену већ сутра, уз наду да ће бх. нападач бити спреман за утакмицу која је на програму у суботу.

На вечерашњем тренингу радио је и Сенад Лулић, чији је долазак такође био упитан због раније повреде.

Ипак, у бх табору вјерују у спремност и квалитет екипе те у позитивној атмосфери дочекују сљедеће утакмице које би репрезентацију могле довести до баража.

Фудбалер Сампдорије Ервин Зукановић рекао је како репрезентација Босне и Херцеговине треба покушати доћи до три бода.

"Очекивања су увијек иста, требамо покушати да одиграмо сви добро и да остваримо добар резултат. Ниједна репрезентација није лоша, сви имају неки квалитет, али ми требамо да се фокусирамо на нашу игру, да будемо сви на нивоу и да уђемо с респектом. Велс је фаворит, али ми ћемо покушати наметнути своју игру и добити три бода. Екипа Велса је добра, добро играју као колектив, имају Ремзија и Бејла којих се требамо чувати. Агресивна су, јака и компактна екипа и не треба се превише фокусирати на појединце", рекао је Зукановић.

Што се тиче његовог повратка у репрезентацију, рекао је како је спреман одговорити на све изазове које би селектор могао поставити пред њега.

"Желим бити на располагању репрезентацији, а шта ће селектор одлучити, видјећемо у суботу. То је његов избор и шта год да буде, ја сам спреман", додао је Зукановић.

Един Вишћа се нада побједи против Велса.

"Очекујемо побједу. Знамо да је Велсу довољан и бод и вјерујем да ће доћи више да се бране или да играју на контранапад. Нас само побједа оставља у игри за бараж и морамо од самог почетка кренути агресивно и показати да смо ми овдје домаћи и да, уз подршку навијача, побиједимо. Атмосфера у репрезентацији је одлична, имамо проблема са повредама, али трудимо се да нико не недостаје. Дошао је и Џеко и надамо се да ће бити спреман за суботу. Требамо дати свој максимум и мислим да смо квалитетнији од Велса и да можемо побиједити", рекао је Вишћа.

Селектор Мехмед Баждаревић рекао је како се нада побједи против Велса у суботу у Зеници, унаточ проблемима са којима се сусрео.

"Колашинац и Зец су дошли с лакшим повредама које медицински штаб третира терапијама и учинићемо све да буду спремни за суботу. Вечерас ће радити специјалан програм за њих, а сутра ћемо видјети како ће реаговати на то. Лулић је на тренингу, а Един има посебан програм који ће радити данас и сутра, а сутра поподне га очекујемо на терену. Искрено се надамо и желимо да буде спреман за суботу", рекао је селектор Баждаревић, истичући да за њега Велс није изненађење.

"Они годинама напредују и улажу у фудбал, а ја им желим честитати на свему што су урадили у квалификацијама, а надам се да ће они нама честитати у суботу на побједи. Мислим да је Велс обезбиједио квалификације и мислим да би било љепше да они славе код куће. Ми се искрено надамо побједи, имамо потешкоћа због повреда, али мислим да имамо квалитет и срце са навијачима да идемо до побједе", навео је Баждаревић.

Репрезентативци Босне и Херцеговине данас су посјетили и изложбу властитих портрета у склопу акције помоћи изградње "Родитељске куће" у Сарајеву за родитеље дјеце обољеле од карцинома те на овај начин, заједно с челницима Савеза и стручним штабом, дали свој допринос овој акцији.

Вечерашњем тренингу присуствовали су и штићеници Установе "Дневни центар за бригу о дјеци с посебним потребама" из Маглаја.

Утакмица БиХ - Велс на програму је у суботу 10. октобра на стадиону "Билино поље" у Зеници са почетком у 20.45, док је сусрет с репрезентацијом Кипра три дана касније, у Никозији.

Коментари / 0

Оставите коментар