Албански хулигани пријете: Слобода за Морину или крв!!!

Две навијачке албанске групе "Црвене бригаде" и "Герилска јединица Тиране" упутиле су претње преко друштвених мрежа: "Ако Морина не буде ослобођен, напашћемо српске фудбалере!".

Фудбал 08.10.2015 | 08:20
Албански хулигани пријете: Слобода за Морину или крв!!!

Албанске власти су на великом испиту пред меч квалификација за Европско првенство Албанија - Србија у четвртак увече у Елбасану. Поготово након најновијих информација које би могле да буду сигнал за аларм.

Наиме, Интернетом круже претње две да кажемо навијачке групе "Црвене бригаде" и "Герилска јединица Тиране": "Ослободите Исмаила Морину или ћемо напасти српске фудбалере!".

Исмаил Морина, човек који је управљао дроном на утакмици у Београду након чега је она прекинута и настао је хаос, ухапшен је данас због претњи српском премијеру Александру Вучићу. Код њега је пронашен пиштољ и више од 30 улазница за сутрашњу утакмицу.

Албански медији преносе мејл који су добили од две споменуте групе које би требало схватити озбиљно:

"Играмо против заклетих непријатеља шкија (погрдан албански назив за Србе). Одмах ослободите Балисту (надимак ухапшеног Морине) и нашу затворену браћу до 18 сати. У супротном, репрезентативцима Србије који данас долазе у Тирану може да се деси свашта, а то ће бити ваша срамота", писало је у мејлу "Герилских јединица" (Њеситет Гуериле Тиране)..

Сличну поруку послала је и група која себе зове "Црвене бригаде" (Бригхада а Куqе):

"Дубоко жалимо због хапшења нашег брата Балисте. Верујемо да су у тај чин умешани шпијунски кругови из Србије у сарадњи са Рамом. У град долазе наши вечни непријатељи и морају бити дочекани како заслужују. Ако мислите да сте предузели довољно мера да заштитите шкије, варате се. Ми ћемо свету показати да смо прави Албанци и да нас нико неће газити. Нисмо заборавили 14. октобар и напад Срба на наше фудбалере. Живела велика Албанија! За слободу!".

Иначе, министар полиције Албаније данас је саопштио да ће на обезбеђењу бити ангажовано 2.300 полицајаца и још неколико стотина радника обезбеђења.

Коментари / 0

Оставите коментар