Толе: Ако се ово десило данас, шта ће тек бити сутра?!

Председник ФСС Томислав Караџић каже да утакмица са Албанијом може бити под знаком питања ако се наставе инциденти.

Фудбал 07.10.2015 | 22:00
Толе: Ако се ово десило данас, шта ће тек бити сутра?!

Караџић је у изјави за Дневник РТС-а истакао да је албанска полиција изузетно забринута због чињенице да је каменован аутобус са репрезентативцима.

Аутобус са фудбалерима Србије каменован је у Тирани пред меч квалификација за Европско првенство, али срећом, није било повређених.

Инцидент се догодио на путу од аеродрома до хотела, где ће српска репрезентација преноћити до одласка у Елбасан, место одигравања квалификационе утакмице за првенство Европе са домаћом селекцијом Албаније. На аутобусу са фудбалерима Србије разбијено је стакло, сви играчи били су шокирани хулиганским испадом, а према речима потпредседника Сава Милошевића ,нико није повређен.

„На путу дужине 16 километара пролазили смо кроз шпалир људи који су се окупили са једне и друге стране пута. Оно што сам прво приметио јесте да су они учинили све да обезбеде пут. Полицијска пратња била је скроз око аутобуса, али је из тог шпалира неколико каменица упућено ка аутобусу. Једна врло озбиљна завршила је на стаклу у висини другог или трећег реда седишта где су били наши играчи. Директор полиције Албаније је ту са екипом, врло су узнемирени, запрепашћени и гарантују да се то више неће десити. Сада ће доћи руководство фудбалског савеза и предузимамо мере. Ту смо сви на окупу уз нашег амбасадора. На вези смо са премијером и министром спорта, као и са локалним властима“, рекао је Караџић за РТС.

Он је додао да су челници УЕФА обавештени о инциденту који се догодио на путу за Тирану.

„На састанку са директором полиције налазе се и представници УЕФА који су задужени за ову утакмицу. Слушали су цео разговор између директора полиције и мене, тако да су потпуно информисани. Ми смо најозбиљније нагласили да и сутрашња утакмица може да буде доведена у питање, ако се ово настави. Ако се то десило од аеродрома до хотела, шта ће се сутра десити до стадиона на којем ће утакмица бити играна. То је неких педесетак километара одавде. Уколико буде овај ниво обезбеђења, биће проблема. Међутим, поново су нам људи гарантовали да се то неће догодити. Чекамо да видимо шта ће се даље десити“, додао је председник Савеза.

Екипа ће у Тирани остати све до четвртка поподне, када ће се упутити у Елбасан на утакмицу.

Дуел на ’Елбасан арени’ почеће у четвртак у 20.45, у претпоследњем колу Групе И квалификација за Европско првенство.

Коментари / 0

Оставите коментар