Блатер: Ово је нечувено! Осуђују ме без доказа!

Одлазећи председник Међународне фудбалске федерације Сеп Блатер рекао је да је истрага која се води против њега "нечувена", пошто нема доказа о малверзацијама.

Фудбал 08.10.2015 | 08:00
Блатер: Ово је нечувено! Осуђују ме без доказа!

Швајцарско тужилаштво започело је прошле недеље криминалну истрагу против 79-годишњег Блатера који је оптужен је да је извршио "нелојалну исплату" од 1,35 милиона фунти председнику Европске фудбалске уније (Уефа) Мишелу Платинију, а обојица су негирала неправлности.

Такође, оптужен је и за малверзације приликом потписивања уговора о телевизијским правима са бившим председником Фудбалског савеза Кариба Џеком Ворнером.

Водећи спонзори Фифе позвали су Блатера да што пре напусти функцију, али је он остао при ранијој одлуци да ће отићи из Фифе када буде изабран нови председник те организације, 26. фебруара наредне године.

"Ситуација није пријатна. Без икаквог доказа ме осуђују за малверзације. То је заиста нечувено", рекао је Блатер, пренели су немачки медији.

Блатер је 29. маја на изборима за председника Фифе добио свој пети мандат, али је четири дана касније поднео оставку због великог притиска јавности после хапшења неколицине високих заничника Фифе у истрази америчких власти о корупцији у светском фудбалу.

Блатер је тада рекао ће остати на челу Фифе док не буде изабран нови председник, 26. фебруара.

Он је немачким медијима рекао да не планира да се повуче.

"Ово је само истрага, а не оптужница. Борићу се до 26. фебруара. Борићу се за себе, за Фифу. Уверен сам да ће зло изаћи на видело и да ће добро превладати", рекао је Блатер.

Коментари / 0

Оставите коментар