Екипу филма „Еxорцист“ прате језиве смрти и појаве

Када се филм појавио у биоскопима нико није био спреман за драматичне филмске сцене. Они који су били на пројекцији филма тврде да се чуо језив звук који је био гласнији од грмљавине.

Занимљивости 07.10.2015 | 09:55
Екипу филма „Еxорцист“ прате језиве смрти и појаве

Хорор филм “Истеривач ђавола" носи титулу најстрашнијег хорор филма свих времена. Критичари сматрају да после 40 година ниједан хорор филм не може да му парира. Филм прати причу младе девојчице Реган коју је опсео демон, као и борбу људи за њену душу. Филм се наводно заснива на истинитим догађајима, али у стварној причи радило се о дечаку.

Када се филм појавио у биоскопима нико није био спреман за драматичне филмске сцене. Занимљива је била премијера филма у Риму. Неколико минута пре премијере небо се отворило, па је настао мањи потоп. Људи су дошли мокри и прилично уплашени, како од олује, тако и од филма. Они који су били на пројекцији филма тврде да се чуо језив звук који је био гласнији од грмљавине.

Глумица Елен Брустин је приликом снимања једне сцене добила трајну повреду кичме. До повреде је дошло приликом снимања сцене када девојчица коју опседа демон баца своју мајку преко посторије. Елен никада није опростила редитељу што није прекинуо снимање. Сцена је остављена у финалној верзији филма, а редитељ Вилиам Фриедкин је сматрао аутентичном.

Мерцедес Меккембриџ позајмила је глас демону који опседа Реган. Њено име се није нашло на одјавној шпици због чега је тужила продуценте. Након филма Мерцедес је задесила породична трагедија, јер је њен син убио супругу и децу, а потом и себе.

Екипа која је радила на филму се константно сусретала са проблемима у току снимања. Често је долазило до пожара, па су ангажовали попа да освешта сет на коме су снимали.

Током снимања филма један чувар је изгубио живот, убрзо за њим преминуо је и техничар задужен за одржавање хладне коморе у коју је био смештен сет Реганине собе, како би дах био стваран.

Макс Вон Сидору (који је тумачио лик оца Мерина) у току снимања изгубио је брата. Пре саме премијере премнуио је и глумац Џек Мекгован због компликација изазваних грипом.

Глумица Василики Малирос преминула је неколико дана након завршетка филма.

Много језивих догађања се везује за екипу овог филма.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 0

Оставите коментар