АБА: Први тријумф Партизана, Тајфун ''одувао'' Крку!

Кошаркаши Партизана савладали су скопски МЗТ 72:69 (23:25, 15:24, 17:12, 17:8) и остварили прву победу у сезони у АБА лиги. Кошаркаши Тајфуна савладали су Крку 74:51 у мечу трећег кола регионалне АБА лиге.

Кошарка 06.10.2015 | 23:15
АБА: Први тријумф Партизана, Тајфун ''одувао'' Крку!

Црно-бели су заостајали током већег дела меча, гости су сјајним шутем за три поена (7/10 у првом полувремену) стекли и 13 поена предности, али је Партизан сјајном одбраном у последњем периоду и поенима са пенала успео да преокрене.

У првој победи Петра Божића на клупи Партизана истакли су се Вања Маринковић са 16 поена, Александар Цветковић са 15, те Чедомир Витковац са 10 уз 9 скокова.

МЗТ је предводио Дамјан Стојановски са 14 поена, Душко Бунић са 13 уз 6 скокова, те Марко Љубичић са 12 уз 6 асистенција, али је плејмејкер гостију на крају испао трагичар јер је направио техничку грешку и пети фаул у тренуцима када се ломио меч.

Након резултатске клацкалице у првом периоду, у којој је Партизан поенима из рекета и уз расположеног Маринковића одговарао на одличан шут ривала из игре (8/12), у другој четвртини МЗТ је још боље шутирао, те са три тројке и још неколико кошева са полудистанце у последњих неколико минута, направио серију 16:5 за двоцифрену предност на полувремену (49:38).

МЗТ стиже до 13 поена предности до средине трећег периода, када Партизан покренут сјајном одбраном Магдевског, који је забележио три блокаде, те одличну завршницу Маринковића, а уз подршку са трибина, смањује заостатак на шест поена пред последњи квартал.

Деловало је да Партизан нема снаге за повратак у меч, али сјајном одбраном уз серију грешака ривала успева да преокрене на 69:68 три минута пре краја, те у пенал завршници слави прву победу у сезони (72:69).

Партизан у следећем колу гостује шампиону БиХ Игокеи, која у среду игра у Ваљеву против Металца. У прва два меча трећег кола, победе су остварили једини тимови са перфектним учимком – Црвена звезда и Цедевита.

Тајфун је забележио другу победу, а Крка други пораз.

Гости су боље почели меч и имали осам поена предности. Тајфун прелази у вођство на почетку другог полувремена, а половином треће деонице стиче прву двоцифрену. До краја је домаћи тим контролисао утакмицу и без проблема забележио убедљиву победу.

Код победника поени су били равномерно распоређени, најефикаснији био је Цебулар са 14, а по 11 уписали су Зимић и Братож. Двоцифрен је био још Дробњак са 10 поена.

У екипи из Новог Места су се са по 12 поена истакли Катнић и Димец, а два мање додао је Синовец.

У наредном колу Тајфун се састаје са екипом Будућности на свом терену, а Крка дочекује Цедевиту.

АБА лига, треће коло:

уторак:
Задар – Црвена звезда 49:56
Цедевита – Цибона 83:64
Тајфун – Крка 74:51
Партизан - МЗТ 72:69

среда:
17.00 Металац – Игокеа
19.00 Олимпија – Сутјеска
21.00 Будућност – Мега Лекс

Коментари / 0

Оставите коментар