Хонда у клинчу са Михајловићем!

Нису само играчи криви, крив је и тренер! Свлачионица одговорила шефу...

Фудбал 07.10.2015 | 18:00
Хонда у клинчу са Михајловићем!

"Психички смо слаби... Можда нам треба Фројд... Откако сам дошао, покушавам да утичем на размишљање играча. Разговарао сам са њима појединачно, групно... Очекивао сам да брже решимо проблеме, али евидентно је да ћемо морати да наставимо да радимо".

Речи Синише Михајловића после дебакла Милана у сусрету са Наполијем (0:4) на Сан Сиру. Штампа на Апенинима није прихватила тај алиби, а изгледа да је тренер Росонера успео да на себе, први пут откако је стигао у клуб, навуче и гнев свлачионице. Или барем њеног дела. Јапанац Кејсуке Хонда не крије да му не пријају константне критике шефа струке. Штавише.

Хонда сматра да одговорност деле сви у клубу. Па и Михајловић.

"Не разумем то. Нема сврхе за све кривити играче. Колико је фудбалера играло у Милану у последњих неколико година? Небројено. Овог лета потрошено је 100.000.000 евра. И имамо ту много репрезентативаца који у Милану просто не успевају да прикажу своје најбоље игре. А ако ништа не учимо из грешака онда смо далеко од клуба који се изнова гради", била је Хондина увертира за пребацивање лоптице у двориште тренера и руководства клуба.

"Гледам друге клубове последњих година. Мислим да не можете да кренете од нуле ако не потрошите много новца. Па само треба да видите Пари Сен Жермен и Манчестер Сити. Или то или да анализирате структуру клуба. Не само играче. И менаџмент и тренера. Навијачи морају да буду свесни тога. Сви морају да иду на процену, па и директори и шеф струке. Ако не, онда ће нам бити потребно пет до десет година. Знам да ће ме критиковати због ових речи, али ово су важне ствари за клуб. Проблеми су јасни. Уосталом, увек су исти", без длаке на језику ће Хонда.

Коментари / 0

Оставите коментар