Сурово искрени Ширер сматра да Митар нема с ким да игра!

Импресионира, разгрће, али му не праве шансе! „Ако Њукасл овако настави, испашће и пре него што се првенство заврши“, истиче чувени нападач.

Фудбал 07.10.2015 | 17:40
Сурово искрени Ширер сматра да Митар нема с ким да игра!

Ко зна колико ће воде протећи реком Тајн у Њукаслу док Александар Митровић оствари макар упола голгетерски учинак какав је имао Алан Ширер. И ко зна да ли ће српски центарфор у томе икад успети, јер оних 206 погодака легенде Сврака делује недостижно, међутим, бивши енглески репрезентативац и десетогидишњи члан црно-белих (1996-2006) од истиче да му се допада начин на који новајлија из Андерлехта делује у првим месецима на Сент Џејмс парку.

С тим да су му потребни - бољи саиграчи!
„Летос је било јасно да су Њукаслу били потребни један добар штопер и један добар нападач. Дефанзива ме увек брине, чини ми се да клуб није решио то питање, а шпица су довели у лику Александра Митровића. Импресионирао ме је“, поручио је Ширер.

Последња констатација изречена је неколико дана после првенца Александра Митровића у Премијер лиги. Гол Манчестер Ситију значајно је поправио утисак међу навијачима, који су у првих неколико кола бројали картоне бившем шпицу Партизана.
„Митровић је разгртао противничку одбрану, држао екипу напред, био претња голману, али то смо видели тек једном или двапут. Још је рано да причамо да ће направити толики успех да му навијачи кличу. Јер Митар нема фантастичан голгетерски учинак. А да бисте постали голгетер, потребно је да вам саиграчи стварају шансе“, подвукао је Ширер очигледно сматрајући да су Александру Митровићу неопходни квалитетнији сарадници.

Један од најбољих нападача које је Енглеска имала у анализи учинка Њукасла, који се после осам кола налази на дну табеле, са само три бода, очекивао се дотакао улоге менаџера Стива Мекларена.
„Не знам да ли су му активности у прелазном року биле другачије од онога шта је очекивао, чему се надао и кога је желео, али свестан је у шта се упустио. Нимало немам симпатије према њему. Уколико Њукасл буде играо као против Вотфорда (0:1), Шефилд Венздеја (0:1) и у дургом полувремену дуела са Манчестер Ситијем, испашће и пре него што се првенство заврши. Не знам шта ће на крају да се деси са Њукаслом. Чини ми се да то нико не зна. Ни Мекларен, ни ја. Брине ме што је клуб крхог и губитничког менталитета“, закључио је Алан Ширер.

Коментари / 0

Оставите коментар