Србија: За злато у Рију - 50.000 евра!

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да ће златна медаља на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру бити вреднована са 50.000 евра!

Остали спортови 07.10.2015 | 08:40
Србија: За злато у Рију - 50.000 евра!

Председник Владе Србије Александар Вучић верује да ће српски спортисти заблистати на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру наредне године и поручује да држава неће штедети да награди сваки добар резултат.

"Србија ће увек да вас дочека како треба и да награди ваш труд", истакао је премијер на пријему за женску одбојкашку репрезентацију, кајакаше, кајакашице и веслаче, који су на недавно завршеним првенствима Европе и света освојили медаље.

Пожелевши им много много успеха наредне године на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, премијер је најавио повећање награде до 20 одсто за све који освоје медаље у Рију.

"Ви сте прославили Србију, верујемо у вас, бодрицемо вас и убудуће. Реците шта вам је потребно, имамо новца у трезору и да вас наградимо да живите пристојно. Сада је награда за злато 35.000 евра, а потрудићемо се да буде 50.000", обећао је Вучић.

Министар спорта Србије Вања Удовичић је рекао да му је велика част што долази испред Министарства које представља овако успешне спортисте.

"Први пут се дешава да Савез добија новац у августу и да није било кашњења са припремама. На вама је још веће бреме да освојите још више медаља и у будућности будете бољи", рекао је Удовичић.

Капитен одбојкашица Србије Маја Огњеновић захвалила се премијеру и Влади на подршци и пријему који су уприличили због успеха на ЕП.

"Хвала што верујете у нас и омогућавате нам најбоље услове за припреме. Обећавамо да ћемо дати све од себе и из Рија се вратити са још једном медаљом", додала је Огњеновић, којој се придружио веслач Милош Васић и у име Веслачког савеза Србије и партнера Ненада Беђика обећао медаљу на ОИ.

Испред кајакаша присутнима се обратио Марко Новаковић.

"Спортска година била је дуга, посебно када је предолимпијска зна да буде тешка. Одличја која нису била златна сијају као таква и биће још вреднија у наредном периоду", поручио је он.

На крају пријема спортисти су премијеру уручили поклоне - лопту и дрес одбојкашке репрезентације Србије, мајицу кајакаса и макету веслача.

Коментари / 0

Оставите коментар