СЛС: Кокеза одузео Спартаку четири бода!

Фудбалском клубу Спартак из Суботице одузета су четири бода због дешавања на утакмици са ОФК Београдом у Суперлиги Србије, сазнаје агенција Бета.

Фудбал 07.10.2015 | 08:00
СЛС: Кокеза одузео Спартаку четири бода!

Одлуку је донела Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије (ФСС) на основу иницијативе коју је покренуо потпредседник ФСС Славиша Кокеза.

Кокеза је после утакмице ОФК Београд - Спартак сазвао састанак на ком су присуствовали водећи људи српског фудбала и где је одлучено да се покрене истрага.

Истрага неће бити покренута против тренера Стевана Мојсиловића јер тренер клуба не може бити сматран за функционера клуба.

ФК Спартак има право жалбе на ову одлуку.

ОФК Београд је 26. септембра на Карабурми са 2:0 победио Спартак у утакмици 11. кола Суперлиге у којој је суботички клуб играо са резервним саставом. На том сусрету је наступило 11 играча Спартака, који су у првих 10 кола укупно играли 822 минута. Спартак након казне има седам бодова и са 13. места је пао на последње, 16. место у Суперлиги.

"Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије, на седници која је одржана 06.10.2015 године, између осталог разматрала је и дисциплинску пријаву против ФК Спартак из Суботице и Стевана Мојсиловића, тренера клуба.

Пријава се односила на постојање основање сумње да су на утакмици ФК ОФК Београд - Спартак, која је одиграна 26.09.2015 године, напред наведени клуб и тренер извели састав без већег броја стандардних играча, а све у циљу да другој екипи омогуће да на нерегуларан начин дође до бодова.

Извршивши увид у комплетне списе предмета као и извођењем доказа, Дисциплинска комисија је утврдила да постоји одговорност ФК Спартак да је на поменутој утакмици извео тим без већег броја стандадних првотимаца који су наступали на утакмицама у претходним колима.

Дисциплинска комисија је једногласно донела одлуку да се ФК Спартак казни одузимањем четири бода, а да се против тренера Стевана Мојсиловића дисциплински поступак не може покренуту из разлога што на основу члана 6. и члана 82. Дисциплинског правилника ФС Србије, тренер клуба не може бити сматран за функционера клуба.

На ову одлуку незадовољна страна има право улагања жалбе у прописаном року. Дисциплинска комисија сматра да ће изречена одлука постићи сврху кажњавања односно да се овакви случајеви више неће понављати у будућности", наводи се у саопштењу Фудбалског савеза Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар