Пекинг: Ана убједљива против Венус!

Ана Ивановић одиграла је најбољи меч ове сезоне и у другом колу турнира у Пекингу савладала Венус Вилијамс у два сета са 7:6(3), 6:2.

Тенис 06.10.2015 | 15:40
Пекинг: Ана убједљива против Венус!

Жестока борба водила се у кинеској престоници током првог сета који је 57 минута и виђен је одличан тенис.

На почетку другог се чинило да би Ана могла да посустане што јој се често дешавало у каријери, али је уместо тога приказала фантастичну партију и резултат је био шест освојених гемова у низу за тријумф. Овом победом Ивановићева је смањила на 4:6 у међусобним сусретима са искусном Американком.

Готово приликом сваког поена публика је могла да ужива, а Ана је у четвртом гему пропустила две шансе да одузме сервис 14. тенисерки света.

За то је убрзо кажњена пошто је Венус искористила своју прву брејк шансу и повела са 3:4, али је уследио експресан одговор. За место слабије рангирана Ивановићева је већ у следећем гему узвратила истом мером тако што је укупно пету брејк лопту пертворила у 4:4.

У нешто бржем ритму отишле су у тај-брејк у коме је наша тенисерка контролисала игру, повела са 5:1 и потом направила корак ка тријумфу - 7:6(7:3).

На почетку другог сета је Вилијамс брејком стекла 0:2 што је подсетило на неке раније Анине падове у мечевима. Ипак, у Пекингу се појавила нека нова Ана. Одмах је направила рибрејк који јој је дао крила.

До краја меча је само Ивановићева постојала на терену, погађала је линије уз сјајне потезе и узела шест гемова заредом за тријумф и пласман у треће коло.

У борби за четвртфинале чека је искусна Рускиња Светлана Кузњецова.

Коментари / 0

Оставите коментар