Др Неле Карајлић: Трофеј ЛШ за 100. рођендан Партизана!

Емоција, срећа, понос обележили су прославу 70. рођендана Партизана. А за нове рођендане пожелели су нове трофеје. И онај највреднији.

Фудбал 07.10.2015 | 12:20
Др Неле Карајлић: Трофеј ЛШ за 100. рођендан Партизана!

Јубилеј су уприличили познати навијачи црно-белих, а шлаг на торти је била емотивна представа у Народном позоришту “Добро памтим све”.

Главну улогу у представи је имао Ненад Јездић. Поред њега, на сцени су се нашли Предраг Ејдус и Алексеј Бјелогрлић. Овај музичко-сценски спектакл су режирали Драган Бјелогрлић и др Неле Карајлић, иначе чланови управе ФК Партизан.

- Партизан је друштвени феномен и то смо имали на уму када смо правили представу. Гужва у позоришту говори да смо урадили праву ствар. Било је лепо и дирљиво. Надам се да ће неки будући нараштаји имати више документарног материјала када буду правили прославу стогодишњице клуба. То обухвата освајање пехара Лиге шампиона - рекао је Неле Карајлић.

Глумац Ненад Јездић каже да је учешће у представи за њега нека врста посебног посланства. Он је у представи преносио љубав према клубу на сина, што ради и приватно.

- На неки начин је то аутобиографска прича, љубав према Партизану су ми преносили деда и отац, тако да никад нисам имао дилему за кога ћу да навијам. И у животу сина учим да воли клуб као што сам то радио у представи. Он се у опсервацији са шест година суочава са постојањем још једног великог клуба. Када га моји пријатељи, који су иначе звездаши, питају зашто навија за Партизан, он им одговара да навија за фудбал. У одговору се види чистота тако малог створења - закључио је Јездић.

Драган Бјелогрлић је такође био део спектакла.

- Љубав и страст коју осећам према Партизану, а за који навијам читав живот, могао сам да искажем кроз оно што вероватно најбоље знам да радим, кроз сцену и филм. Прича пуна страсти, туге, радости, испричана је кроз три генерације једне породице која навија за Партизан. Мислим да смо успели да направимо оригиналан мултимедијални спектакл који је резултирао експлозијом емоција у сали.

На прослави јубилеја црно-беле породице биле су многе познате личности, али је капитен црно-белих Саша Илић покупио највеће почасти. Добио је овације на сцени Народног позоришта, чиме је доказано да је легенда клуба.

- Одушевљен сам прославом. Пуно ми је срце. Партизан је заслужио овакву манифестацију. Ми смо фудбалски гигант који траје седам деценија. Част ми је што сам се нашао на бини, а нарочито што сам био сврстан раме уз раме с таквим легендама као што су Хасанагић, Моца Вукотић, Пеђа Мијатовић...

Расположење у Народном позоришту било је феноменално. Представа организована у част црно-белих, наступ панк групе ЈНА, излазак малишана у Партизановим дресовима.

- Све је било сјајно. Представа у част Партизана, пропратна музика, људи. Поносан сам што сам члан црно-беле породице - закључио је Илић.

Коментари / 0

Оставите коментар