"Орлови" пред Албанију: Не идемо у рат, али очекујемо провокације!

Фудбалери Србије спремају се за гостовање селекцији Албаније (четвртак, 20.45) у квалификацијама за Европско првенство, а дан уочи пута "орлови" су свесни да ће бити провокација, али се труде и да смање тензију.

Фудбал 06.10.2015 | 22:20
"Орлови" пред Албанију: Не идемо у рат, али очекујемо провокације!

Један од оних који су у центру пажње је Стефан Митровић који је на утакмици у Београду спустио заставу такозване "Велике Албаније" са дрона.

"Срећан сам због повратка у репрезентацију. Што се тиче дрона, много пута сам рекао да бих исто поступио. Нисам имао проблема после тога, нешто мало, не вредно помена, иако сам играо са Албанцима у клубу. Не би требало да буде проблема у Албанији, њихов Савез се труди да обезбеди утакмицу и да све прође у фер и спортском духу", поручио је Митровић.

Он је почетком ове сезоне прешао из Фрајбурга на позајмицу у Гент.

"Пријала ми је промена средине, тренер ми верује и дао ми је слободу у игри. Надам се да ћу играти у четвртак, али не бих говорио са ким бих волео да играм у тандему, нека селектор Ћурчић одлучи", додао је Митровић.

Његов колега из дефанзивне линије, бек Фјорентине Ненад Томовић верује да ће у Елбасану кључно бити првих 20 минута.

"Сви смо спремни за ту утакмицу и уколико уђемо максмимално у дуел, неће бити проблема. Доста албанских фудбалера игра у Серији А са запаженом улогом, али никога не бих посебно издвајао. Нисам их пратио после утакмице у Београду, детаљнију анализу правићемо на састанку са селектором Ћурчићем", рекао је Томовић.

Правду ће делити Италијан Никола Рицоли кога Томовић одлично познаје из Калча.

"Верујем да неће утицати то што су албански селектор Де Бјази и судија Рицоли сународници. Доста наших играча зна италијански, помоћи ћемо да буде фер суђење. Рицоли је искусан и неће себи дозволити да буде пристрасан. Очекујемо провокације од њиховиг играча, они на такав начин желе да нам се освете за меч у Београду. Покушавају и ван терена да провоцирају, не смемо да реагујемо непримерено", истиче Томовић и додаје да и те како имају мотив, иако меч за Србију нема резултатски значај.

"Имамо мотив и да их спречимо да оду директно на ЕП, али и да покажемо да вредимо више него што показује пласман на табели. Неуспех у квалификацијама је утицао и на терену и ван њега. Ривалитет између две репрезентације је огроман и због тога је победа значајнија", нагласио је Томовић.

Везиста Олимпијакоса Лука Миливојевић позива "орлове" да паметно уђу у меч.

"Идемо да играмо фудбал, не идемо у рат. Не треба да ставарамо тензију, то је утакмица као свака друга. Тензија је створена због неких других ствари. У прошлости се показало да је притисак морања веома јак, убеђен сам да смо бољи од њих и у првих 20 минута се може много тога решити. Даћу све од седе да решим то ако будем играо. Сви желе победу, и ми и народ, победу против Албанаца желим више него ишта", поручио је Миливојевић.

Коментари / 0

Оставите коментар