Блатер је неуништив!

Након што је "пукла брука" око Платинија, још једном опоненту председника ФИФА спрема се 19-годишња суспензија.

Фудбал 07.10.2015 | 16:20
Блатер је неуништив!

Сеп Блатер је чудо!

Иако се "повукао" и најавио одлазак са места председника ФИФА, свако мало његовим потенцијалним наследницима "догоди се нешто непредвиђено".

Кандидат за председника ФИФА Јужнокорејац Чанг Монг Јун открио је да му та организација припрема дугогодишњу суспензју због наводног кршења етичких норми те организације.

Он је истакао да му Етичка комисија ФИФА спрема 19-годишњу забрану рада у фудбалу јер је наводно прекршио етичке норме током неуспеле кандидатуре Јужне Кореје за домаћина Мундијала 2022, као и због критика на рачун ФИФА.

Чанг је негирао све оно што му ФИФА ставља на терет, оптуживши руководство те организације да се понаша попут "плаћеног убице" који ради за рачун председника ФИФА Сепа Блатера.

"Права опасност се крије у томе што они не само што желе да саботирају моју кандидатуру, већ и да униште изборе за председника, па и саму ФИФА", рекао је Чанг на конференцији за новинаре у Сеулу.

Избори за председника ФИФА, који ће заменити дугогодишњег челника те организације Сепа Блатера, заказани су за 26. фебруар. Блатер је у јуну најавио оставку због корупционашког скандала који је потресао ФИФА након хапшења седморице високих званицника те организације крајем маја.

Међутим, касније је наговестио да би могао да се предомисли, када је бура прошла и када се мало консолидовао.

Кандидати за првог човека ФИФА треба да имају подршку најмање пет федерација, а крајњи рок за подношење кандидатуре је 26. октобар.

До сада су се за председника ФИФА, поред Чанга, кандидовали актуелни први човек УЕФА Мишел Платини, који је и сам уплетен у потенцијални скандал, јер се сумњичи да је на његов рачун легла енормна уплата новца, као и јордански принц Али бин Ал Хусеин.

Коментари / 0

Оставите коментар