Звезда зове НБА играча! Папаниколау на потезу...

Београдом се брзо раширио трач да црвено-бели желе да ангажују свеже "секованог" играча Денвера, бившег аса Ариса, Олимпијакоса и Барселоне. Колико је то реално? Видећемо...

Кошарка 06.10.2015 | 16:40
Звезда зове НБА играча! Папаниколау на потезу...

Кренуло је с форума навијача Црвене звезде, "Ред Стар Белграде" негде око пола 1 ноћу, а завршило на готово свим порталима у току ноћи или ујутру.

Београдом је брзо прострујала вест да шампион Србије и наш представник у Евролиги, Црвена звезда, планира да ангажује управо "секованог" кошаркаша Денвер Нагетса, Костаса Папаниколауа.

Наводно, идеја је да се бившем асу Ариса, Олимпијакоса, Барселоне и Хјустон Рокетса, који се после трејда у Денвер није изборио за место у такмичарском погону, понуди сарадња до краја сезоне. У којој мери је то могуће? Питање је и вероватно ће се чути нешто више у току дана...

Папаниколау, рођен 1990. године, игра на позицији крила, што се донекле поклапа са оним што је тиму Дејана Радоњића било потребно на уласку у сезону 2015/16, јер је се пре свега говорило о играчу који може да игра поједнако добро на позицијама три и четири.

Утолико, без обзира на то хоће ли црвено-бели наговорити двоструког шампиона Евролиге, Папаниколауа, да дође у Београд, клуб с Малог Калемегдана наводно размишља о довођењу још једног играча, Американца, који игра на позицији високог крила.

Папаниколау је 2012. године проглашен за евролигашку "Звезду у успнону", после чега је прешао из Олимпијакоса у Барселону, а лета 2014. године, после само једне сезоне у Шпанији, отиснуо се у НБА и потписао за Хјустон Рокетсе где је имао годишњу плату од 4,8 милиона долара.

То је сума тек нешто мање од буџета који је Црвена звезда обезбедила за сезону 2015/16 и јасно је да би снажни Грк морао да пристане на далеко мања примања у Србији, односно да шампион Србије не би могао да испрати понуду коју би Папаниколауу понудили неки богатији евролигашки клубови, који такође прате "сечу" НБА играча пред старт сезоне.

Потреба за новим кошаркашима појачана је због честих повреда играча, а тренутно су ван строја Марко Тејић и Немања Дангубић.

Коментари / 0

Оставите коментар