Лукачу, ко је чувао убијеног нарко дилера?

Ово питање је Драган Чавић упутио министру Драгану Лукачу.

Република Српска 06.10.2015 | 22:46
Лукачу, ко је чувао убијеног нарко дилера?

Господине Лукач,

Ваш одговор на моје посланичко питање потврдио је моју сумњу да је Предраг Ћеранић на платном списку режима у Републици Српској, и сада могу само закључити да сте ви чувар ненародног режима заједно са малобројним индоктринисаним припадницима МУП-а члановима Савеза независних социјалдемократа.

Будући да сте констатовали да „Министарство нема право да утиче на његове личне ставове које у јавности износи, на његове радове или садржај његових књига" ја вас са жаљењем морам подсјетити да ваше Министарство поготово нема право да запошљава и плаћа Предрага Ћеранића који у јавности свакодневно назива издајницима и страним плаћеницима све оне који критикују режим.

Његови хушкачки, како их ви називате, „слободни ставови" које износи у јавности против свакога ко критикује власти у РС требали би бити кључни разлог због чега он не би смио бити плаћан из буџета РС као консултатнт у МУП-у.

Тај исти „стручњак бивши обавјештајац" редовно пише лажи и неистине у режимским новинским колумнама и наступа у режимским пропагандним емисијама на најгрубљи начин блатећи странке опозиције и њене представнике у институцијама Републике Српске и БиХ.

Описујући разлоге због чега је ангажован као Ваш консултант навели сте податке о његовој компетентности описујући га као „др наука одбране, безбједности и заштите, међународно признатог експерта за безбједност, аутора више објављених књига из области безбједности, као и низа стручних радова и текстова који су у јавности запажени."

И сада немам никакве дилеме, он и јесте код Вас зато што „...објављује текстове који су у јавности запажени!" а ви то у одговору на моје посланичко питање без трунке професионалне одговорности потврђујете и признајете.

Из буџета РС, из џепова свих пореских обвезника, Ви плаћате особу која изабране представнике опозиције квалификује као стране плаћенике и издајнике, заборављајући при томе да овакве његове квалификације представљају и угрожавање безбједности свих нас које он безочно и сугестивно ставља у контекст издаје и подаништва наводним непријатељима Републике Српске.

Како ћете се правдати да плаћате острашћеног режимскох хушкача када неко због његовог хушкања буде нападнут не само вербално веч и физички?

И како да очекујемо заштиту од МУП-а РС од потенцијално острашћених нападача на улици нахушканих од стране квази стручњака, експерта и аналитичара Предрага Ћеранића, када управо Ви као први човјек МУП-а плаћате човјека који својим јавним хушкањем угрожава личну безбједност оних које редовно блати?

Коментари / 38

Оставите коментар
Name

ма фиа

06.10.2015 11:09

Чавић је у праву. Отпустити Ћеранића и провјерити ту његову докторску диплому. И знање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

06.10.2015 11:29

Режим режи,али народе ове осиромашене земље,сјети се "сила Бога не моли,Бог силу не воли"!Прпа!

Name

Страјо

06.10.2015 11:14

Питам Вас ја госпдине Министре као свог саборца зашто полиција допушта да Васиљевић Слободан из села тупанари општина шековићи годинама терорисе нормалан и поштен народ тако што на фејсбук профилу износи лажи и неистине пријети понижава прати узнемирава шири мржњу и насиље према нормалном народу. Народ ћути и трпи једног кабадахију како га прати слика и то објављује. Питајте окружног тужиоца Биљану Петровић ко је овај као и комадире полицијских станица у Шековићима Власеници и Милићима. Молим да МУП реагује и заустави терор појединаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

06.10.2015 11:19

То се увијек радило, а сад је толико оцигледно,па дилери и зеленаси купују политицарима разне разне функције!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

06.10.2015 11:20

Зато су инспектори који су им стајали на путу сада у затвору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели...

06.10.2015 11:25

Милосе,провидни су и то народ полако види!? Све сто знају прицати је само "тероризам.и издаја"Али народ види да су лопови у паници и да им се трагови разоткривају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГАН

06.10.2015 11:28

МИНИСТРЕ ЛУКАЧУ: БОЉЕ ТИ ЈЕ ПОДНЕСИ ОСТАВКУ И БУДИ ПАНДУРЧИНА БОЉЕ ТИ СТОЈИ. НИСИ ТИ СПОСОБАН НИ ЗА КОМАНДИРА ПАТРОЛЕ А КАМО ЛИ МИНИСТРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Протест

06.10.2015 11:32

Не може такав бити ни жандар.

Name

Ловац

06.10.2015 11:34

Не може звијер а да по снијегу траг не остави!

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

06.10.2015 11:52

Господине Чавићу, нико вас нити било кога у Републици Српској неће физички нападати због вашег политичког опредељена. Будите сигурни, казна ће вас стићи на изборима и то следећим, локалним. Доста је нама Српске неслоге и ваших свађа. Не свађате се ви ради нас већ ради новца и позиција које сте запосјели, ви и ваше породице, страначки истомишљеници и други подрепаши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никс

06.10.2015 12:25

И ста ти сад нама паметно предлазес ???

Name

Ја

06.10.2015 13:08

Неко мора несто да казе, а ти се поклопи и сути...довољан је РТРС!

Name

СЗП

06.10.2015 13:21

"Камелеон", не заборави свезати црвену кравату, и не удаљавај се далеко од репа.

Name

XXЛ

06.10.2015 13:45

За господина који се представља као камелеон - Драган Чавић има пуно право да критикује актуелну власт, јер је господин Чавић ствараоц РС-а, за разлику од других који нису ту ни били. Требали сте доћи на прославу дана једнице па да видите како истински борци поштују свога саборца Чавића.

Name

ма

06.10.2015 11:59

ЦАВИЦА за предсједника РС - МОЗДА ЦЕ НАМ БИТИ БОЉЕ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛука

06.10.2015 12:18

Био је нажалост.

Name

Разарач

06.10.2015 12:26

Далеко је поштенији и бољи од текућег. А од текућег већи лопов и разарач не постоји.

Name

Бања Лука

06.10.2015 12:45

Симптоматицно је презиме убијеног-Цубриловиц Да није мозда повезан с знамо вец ким.....Та фамилија је зна се ција узданица у БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

омален

06.10.2015 13:11

Некако ми изгледа мален.Могло бих бити да је у роду са Цубриловицем,главним бајом скупстине.

Name

Не заборавите

06.10.2015 13:12

Па ко је помиловао као предсједник велики број осуђиваних нарко дилера!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свашта

06.10.2015 13:20

Тако И судија суда БиХ има колумну. Може ваљда И профессор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон поново

06.10.2015 14:34

Нити сам црвен нити плав,већ обичан смртник који је најбоље своје године провео по рововима сиром Републике Српске. Данас једва састављам крај са крајем док се ''ствараоци'' РС размећу новцем. Ја сам изашао сиромашан из рата, док су многи ''ствараоци'' изашли богати и данас су још богатији. Због чега се кољу, због нас. Кољу се због позиција које им доносе новац и привилегије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо ј

06.10.2015 14:55

Тај Цубриловиц је родјак од Цубрија сефа обезбједјења Милорада....

Name

Ех камо среће

06.10.2015 15:13

Да може истина да се исприча о свим политичарима од 1990. године до сад...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема образовања-нема народа

06.10.2015 15:15

Могу И новинари да пишу, осим Чавића. Да хоће. Тако би нашли да је др предавао пословно право на трећој години Бањалучког колеџа на смјеру менаџмент цултуре. А сад је стручњак за безбједност. Отприлике оно што нисте хтјели објавити, вјероватно неко од вас учи на тим фак. ;) Синергије, бањалучки колеџ, Апеирон Итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан Јовановић

06.10.2015 15:49

Узимајући га у његовом најпотпунијем и најизразитијем виду, полуинтелектуалац је човек који је уредно, па можда чак и с врло добрим успехом свршио школу, али у погледу културног образовања и моралног васпитања није стекао скоро ништа. Било услед његове урођене неспособности или због мана школског система, он није добио подстрека за духовно саморазвијање. Он уопште духовне вредности не разуме и не цени. Он све цени према томе, колико шта доприноси успеху у животу, а успех узима у “чаршијском” смислу, дакле, сасвим материјалистички. С осталим духовним вредностима одбацује и моралну дисциплину, али не сасвим, јер прекршаји те дисциплине повлаче кривичну одговорност. Ипак и у моралном, као и у културном погледу, он је у основи остао примитивац. Неомекшан културом, а са олабавелом моралном кочницом, он има сирове снаге напретек. Школска диплома, као улазница у круг интелигенције, дала му је претерано високо мишљење о себи самом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан Јовановић

06.10.2015 15:51

У друштвеној утакмици тај дипломирани примитивац бори се без скрупула, а с пуним уверењем да тражи само своје право, које му је школа признала. Он потискује супарнике немилосрдно као да нису жива бића него материјалне препоне. Он је добар “лакташ”, – израз један који је продро у општу употребу једновремено с појавом полуинтелектуалаца. Претпоставимо да се у њему пробудила политичка амбиција, и да је успео постати министар. Тај положај могао је уграбити само кроз силно гурање и стрмоглаву јагму, и зато ће сматрати да је то сада нешто “његово”. Из те своје тековине или, боље рећи, плена гледаће да извуче што више личног ћара. Биће “корупционаш”, али неће бити сасвим свестан тога факта: толико ће му то изгледати природно и на свом месту. Један полуинтелектуалац, кад је чуо да се говори о његовој оставци, рекао је: “Ко је луд, да се одваја од пуног чанка?!” Њему је изгледало непојмљиво да се човек не користи министарским положајем, као што би било непојмљиво да човек крај пуног чанка остане гладан. Политичка амбиција једног полуинтелектуалца заправо и није политичка. Она се састоји само у томе, да се човек кроз политику обогати, и да на високим положајима прогосподује. Он не зна ни за какве више и општије циљеве. Тек кад полуинтелектуалац избије на врхунац политичког успеха, види се како је он морално закржљао. Поред полуинтелектуалца који је успео, има и полуинтелектуалац који није успео. Већ прави интелектуалац, незапослен или запостављен, готов је опозиционар. Полуинтелектуалац у таквом положају тим је опаснији, што не зна ни за какве моралне обзире који би његово огорчење ублажавали. То није било случајно да су многи озлојеђени полуинтелектуалци отишли у комунисте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан Јовановић

06.10.2015 15:52

Полуинтелектуалац је болесна друштвена појава, која је обелоданила две ствари: -да је културни образац потребна допуна националног и политичког обрасца, што се нарочито осећа онда када утицај та два обрасца стане слабити, -да школа која се ограничава на давање знања, без упоредног васпитавања карактера, није у стању спречити појаву таквог друштвеног типа као што је полуинтелектуалац.”

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

06.10.2015 16:35

Одлично објашњено! Хтио бих додати да ја у њему не видим чак ни полуинтелектуалца него надриинтелектуалца то јест преваранта. Никакав респектабилан факултет он није завршио, а да не говорим о постдипломским студијама.

Name

Тацно

06.10.2015 16:00

Е то и мене интересује за инспекторе

ОДГОВОРИТЕ
Name

да

06.10.2015 17:45

Свака част за став и писмо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

06.10.2015 18:31

Свака цаст за писмо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

07.10.2015 02:18

Зна Цавиц све о бијелом праху, зато И поставља то питање

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕКО

07.10.2015 06:41

Чавићу да питам ја тебе где је теби Војин Митровић ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чава

07.10.2015 11:18

Ријешио сам се тог папка.

Name

мрсиц

08.10.2015 06:19

Ако је Небојса Цубриловиц словенац онда сам и ја мароканац.Јадна СЛОВЕНИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

берислав буковић

08.10.2015 13:43

Све је то под контролом Ђурађа Регодића ( из Лакташа ) .. милионера из Бања Луке , власника хиљаде квадрата хотела ( Талија и Бања Лука ) , господске улице , кућа од преко 600 м2 ( сваке појединачно ) власника свега и свачега , а најважније је кум Лукачевог дјетета ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

змај

08.10.2015 17:05

Добро је Цавицу, постављас питања преко медија, смијес ли лицно то реци, али све једно твоја се не пика.

ОДГОВОРИТЕ