"Види се како одлично функционише зид"

Аустријски канцелар Вернер Фајман истиче да нема алтернативе пријему избеглица и не искључује могућност да би могло доћи до нагомилавања миграната на границама ка Немачкој, преносе данас бечки медији.

Свијет 06.10.2015 | 11:10
"Види се како одлично функционише зид"

Према његовим речима, то нагомилавање би "међутим било на само два до три дана. Ангела Меркел ће одржати реч".

Око 200.000 избеглица је протеклих недеља из Мађарске преко Аустрије прешло у Немачку, а 80.000 азиланата ће, како очекују у Бечу, остати у Аустрији у овој години.

"Ми показујемо да капетани имају брод под контролом. Шта је требало да у тој ситуацији урадимо још исправније", упитао је Фајман.

Он очекује да ће Немачка морати да заустави талас азилана - дневно до 7.000 избеглица, те каже да има и "помало" разумевање што ЦСУ жели да прогура мере на граници.

"Али поред свега, нема алтернативе пријему људи који су на муци. Да ли је требало да 200.000 избеглица, међу којима много деце и жена, оставимо под ведрим небом да пате на неком пољу у Мађарској", упитао је Фајман.

Уколико Берлин буде, више него до сада, спроводио такозване аеродромске процедуре и протеривањем економских миграната покушао да заустави талас избеглица из Аустрије, постоје две могућности, указао је Фајман:

"или ће Аустрија следити тај пример и чинити исто на прелазу Никелсдроф, или ће избеглице покушати да дођу у Немачку преко 'зелене" границе'".

Што се тиче подизања ограде или зида, аустријски канцелар је поручио да се на примеру Мађарске види како "одлично функционише зид".

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар