Блумбергова листа најутицајнијих људи

Руси први пут нису уврштени на годишњу листу 50 најутицајнијих људи на свијету коју прави часопис "Блумберг маркетс".

Свијет 06.10.2015 | 10:00
Блумбергова листа најутицајнијих људи

Прво мјесто на листи заузела је шефица Федералних резерви САД Џанет Јелен. На другом мјесту је предсједник Кине Си Ђинпинг, а на трећем први човјек компаније "Епл" Тим Кук.

На списку најутицајнијих људи свијета, према оцјени овог часописа, налазе се и амерички милијардер Ворен Бафет (на петом мјесту), предсједник САД Барак Обама (на шестом мјесту), њемачка канцеларка Ангела Меркел која је заузела девету позицију и премијер Индије Нареднра Моди (13. мјесто).

Како је навео лист, људи који су се нашли на листи најутицајнијих на свијету ангажовани су у разним областима, али су сви постигли значајан успјех.

Прошле године на списку се нашао први човјек "Росњефта" Игор Сечин, а 2013. руски бизнисмен Алишер Усманов. Годину раније међу најутицајнијим људима свијета били су бизнисмен Јуриј Милнер, а 2012, када је листа установљена, предузимач и политичар Михаил Прохоров.

НН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

поп

06.10.2015 09:19

Како то да нема насег златног олимпијца из лактаса побједника у висебоју,крадја дрзевне имовине,приватизацији дрзавних инстуција,корупцији,застрасивању народа и саторског пјеваца.

ОДГОВОРИТЕ