Видео: Барса креће у мисију „нови Рајкард“!

Ајаксово чудо од детета за блиставу каталонску будућност!

Фудбал 07.10.2015 | 11:00
Видео: Барса креће у мисију „нови Рајкард“!

Током претходних година тренд одлазака талентоване деце из Барселонине школе, чувене „Ла Масије“ постао је све учесталији. Како је избор квалитетних клинаца из сопствених редова сужен, Барселона је кренула у напад на најбољу европску школу фудбала – Ајаксову – и клинца којег критичари већ зову „новим Рајкардом“ – Рихедлија Базура!

У питању је 18-годишњи бисер Копљаника, који може да покрије више позиција на средини терена – првенствено централног везног, а по потреби и офанзивног и дефанзивног играча средине терена. Познаваоци фудбалских прилика у Холандији истичу да Базур има „Барсину крв“, односно да је играч као рођен за каталонског гиганта, те да игром највише подсећа управо на Франка Рајкарда – легенду холандског фудбала и Барселоне. Актуелни тренер Ајакса Франк Де Бур за Базура каже да ће већ у наредне две до три године постати водећа фигура Лала, те да ће бити један од најбољих светских играча у најскоријој будућности.

Базур је изузетно брз и снажан фудбалер, са завидном техником, а оно што је најважније – увек игра ка противничком голу.

До сада је у каријери одиграо 36 утакмица за први тим и постигао два поготка, а ове сезоне је један од незамењивих шрафова у тиму Франка Де Бура.

Коментари / 0

Оставите коментар