Грци још траже селектора, Шустер их одбио!

Немачки тренер Бернд Шустер неће преузети место селектора репрезентације Грчке пошто је усмени договор с њим пропао.

Фудбал 07.10.2015 | 12:00
Грци још траже селектора, Шустер их одбио!

Педесетпетогодишњи Шустер, својевремено тренер Реал Мадрида, прошле године је напустио клупу Малаге и требало је да грчке фудбалере води у квалификацијама за првенство света 2018. године, али је споразум са ФС Грчке пропао у последњем тренутку.

“Поново крећемо у потрагу за новим селектором након промене Шустеровог става на усмени договор. Он је требало да потпише предуговор, услови су детаљно разјашњени и све је било договорено, али је на властиту иницијативу и без икакве претходне најаве тражио промену споразума. Председник Савеза и Извршни одбор то нису прихватили”, наводи се у саопштењу ФС Грчке.

Локални медији тврде да је спор настао око Шустеровог помоћника пошто Немац наводно не жели да то буде актуелни привремени селектор репрезентације Костас Цанас, који води и младу националну селекцију. Иначе, бивши селектор репрезентације, Уругвајац Серхио Маркарјан, и спортски директор Јоргос Карагунис смењени су 7. августа.

Маркарјан је преузео дужност у фебруару од Италијана Клаудија Ранијерија, који је отпуштен због очајних резултата у квалификацијама за првенство Европе, међу којима је понижавајући пораз на домаћем терену од Фарских Острва.

Грчка је од истог противника поражена и у гостима под вођством Макарјана, па нема ни теоретских шанси да се пласира на континентални шампионат 2016. у Француској.

Коментари / 0

Оставите коментар