Вјеровали или не, али овако је...

ЛеванГОЛски није најбољи стрелац у европским лигама! Испред њега је гол машина из Бразила! На трећем месту налази се српски играч, који брани боје Мађарске.

Фудбал 07.10.2015 | 10:20
Вјеровали или не, али овако је...

Фудбалска рапсодија Роберта Левандовског се наставља, а док пољска машина за „штанцање“ голова ради, Бајерн убира плодове и слади се истим, у инат највећим ривалима.

Само две недеље пошто је пробушио Волфсбургову мрежу и за девет минута сместио пет голова, Левандовски је успео да укњижи и два поготка против Мајнца, а онда и Дортмунду, чиме је са земљом сравнио некадашње саиграче.

Пољски велемајстор за голове тако је после само седам одиграних утакмица у Бундеслиги стигао до квоте од 12 погодака, због чега је убедљиво најбољи стрелац немачког шампионата. Помислили би многи да је најбољи у Европи, али ситуација је заправо мало другачија.

Када се „прочешљају“ дешавања у свим осталим континенталним лигама, долази се до податка који ће можда изненадити многе – Роберт Левандовски је други најбољи стрелац на Старом континенту. Испред 27-годишњег снајперисте налази се најбољи стрелац украјинског шампионата и ведета Шахтјора – Алекс Тешеира!

Бразилски мађионичар тренутно је водећи стрелац у свим европским лигама, пошто је у овом тренутку постигао 14 голова. Тешеира је, веровали или не, успео да постигне по два поготка на утакмици у чак шест наврата. Ипак, треба бити искрен и додати да је Тешеира својих 14 голова уписао на десет утакмица и у, објективно гледано слабијој лиги, што опет значи да је Левандовски у заостатку три меча.

Како било, оба податка су крајње невероватна и заслужују велико поштовање.

А да ли знате ко је на трећој позицији? Одмах иза две голгетерске машине налази се рођени Србин и репрезентативац Мађарске Немања Николић, који је своју фудбалску причу у Легији из Варшава започео на бајковит начин – са 12 погодака на 11 одиграних утакмица, због чега је убедљиво најбољи стрелац шампионата Пољске.

Можемо само да додамо - капа доле, мајстори!

Коментари / 0

Оставите коментар