СЛС: Партизан промашио 2 пенала, Чука славила у Хумској!

Фудбалери Партизана опет су разочарали своје навијаче у Суперлиги, поражени су од Чукаричког 1:0, у невероватној утакмици 12. кола у Хумској 1.

Фудбал 05.10.2015 | 21:15
СЛС: Партизан промашио 2 пенала, Чука славила у Хумској!

Брђани су до тријумфа у последњем мечу Владана Милојевића на клупи стигли пројектилом резервисте Лукаса Пјасентина из слободног ударца са више од 30 метара, у 35. минуту.

Црно-бели су промашили два пенала у другом полувремену, преко Грбића и Бабовића, имали су и играча више у последњих 20 минута, али нису успели да затресу мрежу ривала.

За разлику од Европе где блиста, Партизан је очајан у Србији, доживео је већ четврти пораз, има само једну победу у последњих пет кола, па заостаје чак 12 бодова за лидером Црвеном звездом.

Тим са Бановог брда је добио први пут после два кола и стигао до деобе шесте позиције са Новим Пазаром, а има само два бода мање од црно-белих и Војводине.

Следи двонедељна пауза у националном шампионату због репрезентативног термина, након чега Партизан гостује Раднику у Сурдулици, док Чукарички дочекује Јагодину.

Прво полувреме обележила је очајна игра Партизана који је само једном шутирао у оквир гола ривала, који је Стевановић лако зауставио.

С друге стране, Брђани су константно представљали опасност из полуконтри и контри, али су пропустили две ситуације "један на један" испред Живка Живковића. Ипак, за бољу игру награђени су фантастичним голом Лукаса Пјасентина из слободног ударца са више од 30 метара.

Уследило је невероватно друго полувреме. Милинковић је направио две измене у нападу, изашли су Трујић и Божинов, а ушли Шапоњић и Грбић, који су били у центру пажње у наставку.

Млади репрезентативац Шапоњић је већ у 48. минуту изнудио пенал за домаћина, али Грбић, који је ретко добијао шансу ове сезоне, шутира преко гола. То је додатно утицало на игру црно-белих који тешко стижу до гол шансе, док гости опасно прете из контранапада.

Међутим, нову наду шампиону улива искључење нападача Чукаричког Тијага Галваа који је у 72. минуту добио други жути картон због симулирања пенала.

Мање од десет минута касније Партизан добија још један пенал, опет је оборен Шапоњић, а овај пут Бабовић самоуверено преузима лопту и одговорност. Међутим, капитен црно-белих није био ништа бољи од Грбића, попут саиграча лопту шаље изнад гола за потпуну агонију у Хумској.

Коментари / 0

Оставите коментар