Српске рукометашице крећу у операцију "ЕУРО 2016"!

Србија почиње квалификације за Европско првенство у Шведској.

Остали спортови 06.10.2015 | 13:20
Српске рукометашице крећу у операцију "ЕУРО 2016"!

Селектор женске рукометне репрезентације Србије, Саша Бошковић, рекао је да су амбиције његове екипе да избори пласман на Европско првенство 2016. године Шведској.

"Две репрезентације иду из наше групе на Европско првенство и наш циљ је да се нађемо баш међу те две репрезентације, да наставимо сјајан низ од 2012. године... Србија никада није имала такав низ да не пропусти велика такмичења", рекао је Бошковић новинарима у Београду.

Србија ће се у првом колу друге фазе Групе два квалфикација за ЕП 8. октобра у Краљеву дочекати Украјину, док ће три дана касније гостовати Италији у Андрији. У Групи два се налази још селекција Чешке.

"Надам се да ће девојке у четвртак и за меч са Украјином бити здраве... Веома је битно да буду свеже, што сам ја могао да приметим на овом окупљању. Украјина је добра репрезентација, али ја се надам да ћемо наставити са добрим играма, као против Румуније. Анализираћемо их и добро ћемо се спремити за ове дуеле", рекао је Бошковић.

Голман репрезентације, Марина Пантић, рекла је да се нада добрим резултатима против Украјине и Италије.

"У овим мечевима ћемо видети наше могућности и да ли ћемо наставити тај сјајан низ од 2012. године. Уколико покажемо борбеност и покажемо да смо екипа то нам може донети резултат... Треба да покажемо колектив и онда ће резултат доћи", рекла је Панићева.

Утакмица између Србије и Украјине играће се у четвртак од 18.00 у Краљеву.

Коментари / 0

Оставите коментар