Српски фудбалер у Тирани: Албанци су љубазни!

Дејан Каран, играч Тиране, напомиње да Срби углавном са предрасудама долазе у Албанију. Истиче да се ради о срдачном народу и верује да "орлови" неће имати ниједан проблем на утакмици у Елбасану.

Фудбал 06.10.2015 | 09:00
Српски фудбалер у Тирани: Албанци су љубазни!

Репрезентација Србије у четвртак ће гостовати селекцији Албаније у мечу квалификација за Европско првенство. "Орлови" ће дан раније пут Тиране, где ће боравити до утакмице у Елбасану.

А како се заправо живи у главном граду Албаније и какве су фудбалске прилике у тој земљи? Зна српски фудбалер Дејан Каран, који игра у тамошњем прволигашу Тирани.

"Дошао сам пре месец дана у Тирану на наговор Ивана Гвозденовића, који је већ годинама помоћни тренер истоименог клуба. Кренуо сам са пуно предрасуда, али већ после неколико дана схватио да сам у модерном граду, пуном живота, где су људи изузетно гостољубиви", испричао је за "Вечерње новости" бивши играч Војводине (на фотографији), Слоге, Пролетера, Јавора, Вождовца и Кечкемета.

Он напомиње да је наишао на веома добар пријем.

"Играм углавном са Албанцима, све су љубазни момци. Наши људи имају мало више предрасуда о Албанцима. Мој утисак је да су више него срдачни, менталитет им је изузетно сличан нашем. Тирана је модеран град са пуно странаца и живот је сличан као у многим метрополама у Европи. Игра се и добар фудбал".

Каран сматра да Србија не треба да страхује од меча у Елбасану.

"Убеђен сам да ће Албанци да учине све да утакмица протекне без инцидената. Они данима 'пумпају' атмосферу, али играчи Албаније 'гасе ватру' због чињенице да размишљају само о ремију или победи. С друге стране, Србија нема шта да изгуби", рекао је Каран који планира да меч Албанија - Србија погледа у неком од локалних кафића.

"То је овде традиција. Гледаћу пренос са пријатељима Албанцима и ту не сме да буде проблема. Осим тога, навијачи Тиране врло добро знају да сам Србин, а када ме сретну на улици скоро редовно зову да часте кафом", истакао је један од укупно шест фудбалера из Србије који наступа у Албанији.

Осим њега у албанским прволигашким тимовима играју још Стеван Рачић у Партизанију, Славко Лукић у Теути, Борко Миленковић у Тербунији, Борислав Симић у Билису, и Семир Хаџибулић који наступа за Влазнију из Скадра.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Одма тамо и остани

06.10.2015 07:15

Свима гдје је боље тамо нека иду,ал гледај своја посла а не ста би ко и како требо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

06.10.2015 11:38

Мора Србин да кења да би му било добро да су нормалан неби ни играо фудбал у Албанији

ОДГОВОРИТЕ