Клоп стиже на клупу Ливерпула?!

Немачки стручњак Јирген Клоп први је пик управе Ливерпула за замену за Брендана Роџерса који је отпуштен после ремија са Евертоном у недељу.

Фудбал 05.10.2015 | 18:40
Клоп стиже на клупу Ливерпула?!

Северни Ирац је провео три и по године на клупи ‘Редса’, али се већ недељама спекулисало да је само питање времена када ће му бити уручен отказ.

Ливерпул после осам кола у Премијер лиги држи тек десето место на табели.

За сада није постигнут никакав договор између Ливерпула и Клопа, а као један од кандидата за место менаџера Ливерпула помиње се Карло Анчелоти.

На руку Ливерпулу иде чињеница да се Премијер лига наставља тек за две недеље, због репрезентативних обавеза у квалификацијама за Европско првенство 2016.

“Потрага за новим менаџером је у току и надамо се да ћемо у скорије време имати нешто да објавимо”, стоји у саопштењу Ливерпула.

Тим са “Енфилда” је ове сезоне славио на само четири од 11 утакмица у свим такмичењима, укључујући и тријумф на пенале против трећелигаша Карлајла у Лига купу.

Роџерс, који је стигао у Ливерпул у јуну 2012. године, предводио је ‘Редсед’ до другог места у Премијер лиги у сезони 2013/14. Његови играчи су били на челу табеле три кола пре краја, али су на крају остали ‘кратки’, јер их је претекао Манчестер Сити.

Клоп је током каријере водио само два клуба – Мајнц и Борусију из Дортмунда. Са Борусијом је остварио највеће успехе, освојивши две титуле у Бундеслиги, један Куп Немачке и два Суперкупа Немачке.

Коментари / 0

Оставите коментар