Роџерсу отказ у Ливерпулу!

Фудбалски клуб Ливепрул отпустио је менаџера Брендана Роџерса после ремија у дербију Мерсисајда са Евертоном.

Фудбал 05.10.2015 | 09:00
Роџерсу отказ у Ливерпулу!

Ливерпул је на свом сајту објавио да је раскинуо сарадњу са Роџерсом који је био менаџер од јуна 2012. године.

То је био пети узастопни реми 'Црвених' резултатом 1:1. Последњих недеља спекулисало се да су потенцијални наследници Карло Анчелоти и Јирген Клоп.

Северни Ирац није имао много успеха са екипом са ’Енфилда’, али је пре две сезоне био веома близу да освоји титулу. Једно клизање Стивена Џерарда у дуелу са Мурињовим Челсијем коштало га је трофеја у Премијер лиги и онога што сваки навијач Ливерпула жели.

„Желимо да изразимо нашу искрену захвалност Брендану Роџерсу за значајан допринос клубу и дивљене на уложеном напорном раду и посвећености. Сви ми смо искусили неке дивне тренутнке са Бренданом као менаџером и уверени смо да ће уживати у дугој каријери. Иако је ово била веома тешка одлука, верујемо да представља најбољу могућу опцију за успех на терену. Амбиција и победе је срце онога што желимо да доведемо у Ливерпул и верујемо да ће нам ова промена омогућити најбоље шансе да у томе успемо“, стоји у саопштењу на сајту клуба.

Из управе су најавили да већ размишљају и раде на довођењу наследника.

„Потрага за новим менаџером је у току и надамо се да ћемо га потписати благовремено и одлучно.“

42-годишњи стручњак је после играчке каријере почео тренерску 2008. године у Вотфорду, да би пре доласка у Ливерпул водио још Рединг и Свонси Сити.

Коментари / 0

Оставите коментар