МУП Републике Српске (СНСД) - СИПА (СДС)

Избор новог директора Државне агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА), који би, према раније договореној расподјели функција на нивоу БиХ, требало да дође из редова СДС-а, према тврдњама аналитичара могао би довести до озбиљних проблема у функционисању безбједносног система и отвореног сукоба између СИПА и МУП-а Републике Српске, који се, како тврде представници опозиције у Српској, већ скоро деценију налази под контролом СНСД-а!

Република Српска 04.10.2015 | 19:04
МУП Републике Српске (СНСД) - СИПА (СДС)

Иако већина саговорника нашег листа сматра да није могуће да се због различите политичке припадности челних људи најважнијих безбједносних институција у Републици Српској и БиХ понови хаотична ситуација попут оне из 1997. године, када је због тадашњег сукоба Биљане Плавшић с руководством СДС-а на Палама за длаку избјегнуто цијепање Српске и подјела њеног МУП-а, саговорници Пресса упозоравају да је неопходно извршити потпуну деполитизацију полицијских структура. То се, према њиховим ријечима, у Републици Српској и БиХ још није догодило.

- Жалосно је што се политика уплела у све структуре овог друштва, па тако и у рад полицијских органа. Све безбједносне институције морале би да буду потпуно деполитизоване, а на њиховом челу требало би да се налазе строги професионалци и људи којима се не управља и наређује из политичких центара моћи. Нажалост, у Републици Српској и БиХ то већ годинама није случај - каже за Пресс Драгомир Јовичић, некадашњи министар унутрашњих послова Републике Српске.

Истичући да је тренутно највећи проблем у функционисању безбједносног система у БиХ то што, како каже, нису прецизно утврђене надлежности СИПА, Јовичић додаје да је "квака" у томе што формирање заједничке безбједносне агенције на бх. нивоу уопште није било предвиђено Дејтонским споразумом. Због тога је, тврди он, остало нејасно докле се протежу надлежности СИПА, а то отвара и могућност сукоба те агенције с полицијама у ентитетима и кантонима.

Партијске инструкције

- Јасно је да безбједносни систем не може нормално да функционише ако имате једну наметнуту агенцију, чије полицијске надлежности свако може да тумачи по властитом нахођењу. У ситуацији када у РС имате два жестоко супротстављена политичка блока, од којих сваки на свој начин покушава да оствари контролу над радом полицијских структура, неминовно је да дође до сукоба надлежности између МУП-а РС и СИПА, који се, по мом мишљењу, могу само даље продубити најавама о некаквим истрагама по политичким инструкцијама - закључује Јовичић.

О избору новог, СДС-овог, директора СИПА и начину на који ће он обављати своју функцију, представници двије највеће политичке странке у Републици Српској и даље имају потпуно опречна мишљења. Док су, с једне стране, у СНСД-у убијеђени да ће насљедник Горана Зупца дјеловати искључиво по страначким налозима СДС-а и покушати да од СИПА направи СДС-ову "страначку полицију", из највеће опозиционе странке у Републици Српској поручују да о независности полицијских тијела најмање право имају да причају управо СНСД-овци, који су, како тврде, у протеклих 10 година узурпирали полицију Републике Српске.

- О начину на који ће дјеловати СИПА у будућем периоду најбоље је послушати изјаве СДС-овог министра безбједности БиХ Драгана Мектића. Парадокс је у томе што је управо Мектић, у вријеме када је СНСД учествовао у власти на нивоу БиХ, чак у два мандата обављао функцију шефа Службе за послове са странцима! Никоме од нас тада није падало на памет да тражимо његову смјену због страначке припадности! Сада, када видимо како се он понаша и на шта је све спреман да би били задовољени апетити бошњачке политике у Сарајеву, сигурно би било много боље да смо га експресно смијенили - каже Душанка Мајкић, посланица СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ и чланица Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ.

Она додаје да се из изјава челних људи СДС-а јасно може закључити да очекивано добијање позиције првог човјека СИПА у тој странци доживљавају као прилику за обрачун с политичким неистомишљеницима.

Искуства из Зворника

- СДС намјерава да од СИПА направи своју страначку полицију која ће, како већ сада отворено поручују Босић, Мектић и екипа, прије свега водити истраге против званичних политичких представника РС. Невјероватно је на шта су ти људи све спремни да би се дочепали власти и додворили својим бошњачким партнерима и појединим страним менторима.

У СДС-у чак и не крију да ће избор новог директора СИПА бити обављен тако што ће се бирати неко од њихових предложених кандидата. У вријеме када је СНСД био у власти на бх. нивоу за директора СИПА био је изабран Горан Зубац, човјек с најбољим стручним препорукама, а не нечији страначки војник и послушник који ће слијепо извршавати политичка наређења - истиче Мајкићева.

С друге стране, у СДС-у тврде да су потпуно бесмислене оптужбе СНСД-оваца који страхују да ће нови директор СИПА бити задужен за покретање истрага и политички "лов" на најистакнутије функционере владајуће странке у РС. Потпредсједник СДС-а Драгомир Васић за Пресс каже да се његова странка залаже за то да на челу свих полицијских структура у РС и БиХ дођу људи који ће потпуно независно и непристрастно обављати свој посао.

- Мало је необично да о политичком утицају на полицијске структуре говоре они на чијим се сједницама страначког главног одбора редовно појављује актуелни министар унутрашњих послова Републике Српске. Заиста не знам ко ће бити изабран за новог директора СИПА, нити се било ко у СДС-у покушава петљати у те ствари. Избор директора СИПА врши независни одбор, који је формирао Парламент БиХ, тако да ми није јасно на основу чега у СНСД-у тврде да ће ту позицију добити неки члан наше странке - каже Васић.

Он додаје да у СДС-у принципијелно стоје иза тога да челни човјек СИПА, прије свега, мора бити професионалац који се, према Васићевим ријечима, неће либити да по налогу надлежних судова и тужилаштава покрене истрагу против сваког ко је прекршио закон или починио одређено кривично дјело.

- Пошто сам својевремено обављао функцију начелника полиције у Зворнику, добро знам колико је лоше када се политика петља у полицијске послове. Из тог разлога никад не бих подржао одлуку да се на било коју одговорну позицију у полицији доведе неко ко је члан одређене политичке странке, па макар то био и неко из мог СДС-а - каже Васић.

Нешковић: Не вјерујем у заоштравање односа!

Професор Факултета политичких наука у Бањалуци, Радомир Нешковић, за Пресс каже да не вјерује да ће евентуални сукоб надлежности, који би могао да настане уколико нови директор СИПА буде инсистирао на истрагама на територији Републике Српске, довести до озбиљнијег сукоба између МУП-а Републике Српске и те безбједносне агенције на нивоу БиХ.

- Основно је да се прецизирају надлежности Суда и Тужилаштва БиХ, по чијим налозима СИПА може да води истраге. Искрено, не вјерујем да ће доћи до сукоба, а све ово што се посљедњих дана прича о тој теми спада у домен политичких препуцавања између странака - каже Нешковић.

Мектић увјерава: Бићемо сервис тужилаштава!

Министар безбједности БиХ Драган Мектић тврди да нису тачне оптужбе које стижу из СНСД-а, према којима ће нови директор СИПА бити "СДС-ов човјек".

- Један од услова конкурса који спроводи Независни одбор Парламента БиХ јесте то да кандидати за директора СИПА не смију да буду чланови било које политичке странке. Друга је ствар то што су појединци из одређених политичких опција избор новог директора СИПА схватили као опасност по себе, због могућих истрага о бројним криминалним радњама и аферама које нико није смио да истражи већ годинама - каже Мектић.

Он тврди да је управо избор новог челног човјека СИПА основни предуслов за почетак рјешавања великих афера које су, како каже, повезане с одређеним политичким круговима.

- Полиција је сервис тужилаштава. Уколико се случајеви добро документују, сигурно ће добити епилог и пред судовима. За претварање СИПА у наводну страначку полицију СДС-а оптужују ме они који МУП Републике Српске контролишу већ скоро пуних 10 година! Ако МУП Српске није страначка полиција СНСД-а, зашто до сада нису разјаснили ниједну крупну аферу која се догодила у Републици Српској - пита Мектић.

(Пресс)

Коментари / 61

Оставите коментар
Name

Искрено

04.10.2015 17:12

Погледај само апсурдне ситуације резимског (диктаторског )система моци. Док су били годинама у власти на нивоу БиХ ниста им није сметало. Сада када се ситуација на нивоу БиХ мијења против диктаторског резима И када им пријети суоцељавање са истрагама (надамо се И цорки) они срљају у понор који је незаустављив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Позорник БЛ

04.10.2015 18:37

Људи стварно је срамота ко све ради у нашем МУП-у. На руководећим позицијама унутар МУП-а сви Командири станица су постављени према политичкој линији и углавном без адекватне школске спреме. Срамота је да се у МУП-у врши прогон часних и поштених полицајаца а да се онима огризлим у криминалу и корупцији даје подршка и заштита. Јавна срамота је да се од стране МУП-а углавном кажњава само биједа и сиротиња док мафијаши, криминалци харају земљом. Кад се све сагледа грађани се вјероватно питају, чији је ово МУП. Јели ово приватни МУП по политичкој линији, јели ово МУП у власништву мафијаша и криминалаца или је ово државна институција која треба да ради у корист државе, народа и закона.

Name

Милос

04.10.2015 21:05

Милорад Додик и његов резим (СНСД) су унистили систем,опљацали народ и сто је најгоре срозали сваку врсту позитивних и моралних вриједности Републике Српске! Народ је опљацкан,подијељен и апатицан! Има ли веце издаје од овога?

Name

Брод

05.10.2015 19:48

Па зар је памет у Србина толико кратка овај љигавац је био кандидат за Предсједника РС, добио толико гласова да изгуби Тадић и сад он некакав експерт, о Боже што нас држиш.

Name

Шпирић

04.10.2015 17:15

А јесу се уплашили ови што годинама покрадају ову државу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сос

04.10.2015 17:25

Коло среце се увијек окреце, ко би горе сад је доле... Закон природе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

боа

04.10.2015 17:27

Цуј Мајкицке обрацун са политицким неистомисљеницима. Ти нису лопови хахаха. Глупа зено ти си се прва изивљавала на полицајцу који је гле цуда имао петљу да те заустави. Пријетила како цес га оставити без посла итд. Дјубре једно бар ти цути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛИЦИОНАР

04.10.2015 17:50

ТАКО ЈЕ И НИЈЕ САМО ОНА ТАКВА, ОВИ У Б.ЛУЦИ ПРВО ШТО ПОКАЖУ ПОЛУЦАЈЦУ ЈЕ СТРАНАЧКА ЛЕГИТИМАЦИЈА СНСД, И ШТО ЈЕ НАЈГОРЕ СВИ СУ ИМАЛИ УТИЦАЈА И У ОВОЈ РЕФОРМИ ПОЛИЦИЈЕ, ЗНАЧИ КО НИЈЕ ЊИХОВ ЛЕТИО ЈЕ

Name

маки

04.10.2015 17:30

Залосно опет Србин на Србина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм?

04.10.2015 18:23

Срба има судија, криминалаца, полицајаца... И у Србији су затвори пуни Срба па нико не набацује коментаре да су Срби ударили на Србе. Преварен народ је ударио на незасите криминалце, то је сва истина.

Name

Соколац

04.10.2015 20:23

То су ионако режимски керови . Нека се подјеле и до задњег порокају .. Онда више неће бити криминала

Name

БОА

04.10.2015 23:06

А на кога би, није ме Бакир покрао и осиромасио него онај Лактаски дорат и његова булумента.

Name

РЕ:маки (СНСД)

06.10.2015 07:10

Ми у СНСД-у нисмо Срби, багро шовинистичка!

Name

Јустице

04.10.2015 17:32

Браво Мекета, хапси багру, а крените од мајкицке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРКО БЛ

04.10.2015 17:35

ЈОВИЧИЋ ЈАКО ЛОШ ЧОВЈЕК ,ИЗДАЈНИК И ПРЕВАРАНТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

04.10.2015 18:33

Јовциц Милин дупелизац. Показао се сад на изборима. Треци папак

Name

ОЗНА СВЕ ДОЗНА

05.10.2015 09:13

Драгомир Јовичић, самозвани експерт за безбедност (пишем намерно малим словима пошто је именовани миноран, али који је нажалост одлучивао о другима). Сачувај ме Боже! Па он може једино бити експерт за драгоцене метале. Хоћеш ли нам одговорити експерту шта беше са оним златом одузетим у време кад си радио у СКП у ЦЈБ Б.Лука? Ко је све радио у полицији, мила мајко?!? Или ко је омогућио бег Шолаји, ''експерту'' за хероин и издавање путне исправе Алији Делимустафићу, поштењачини као што је и овај бивши министар. Боже ме сачувај ко је све био министар МУП-а.

Name

Инзко

04.10.2015 17:42

Муп < Сипа

ОДГОВОРИТЕ
Name

игор

04.10.2015 22:39

Што је баби мило ..

Name

пујдо

04.10.2015 17:49

Да нисте слуцајно за укидање полиције РС/а, то сте вец једном покусали маму вам .. . поданицку. Нецете тај филм гледати па макар се клали медјусобно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

04.10.2015 19:19

Опет овај КОЊ пујдо

Name

Нормалан

04.10.2015 19:23

Пујдо мислио сам да си благо ретардиран медјутим доказао си да си Комплетна Будала

Name

глас

04.10.2015 19:55

Пујдо, МУП РС је нажалост у данашње вријеме срозан на нањниже гране, постао је полуга једне партије, директор Васић говори као да је посланик СНСД, зато треба укунути то министарство и оформити Полицију Републике Српске, са независним директором и да та полиција ради у интересу грађана, јер како је данас злоупотријебљен од стране СНСД сутра ће од друге партије итд.!!! Ако СИПА има наредбу СУД-а БИХ за хапшење лица, нико не може то спријечити.

Name

ХР

04.10.2015 22:08

Пујдо , К"нози ! Миран , Пујдо !

Name

пујдо

05.10.2015 04:14

Стоп зеленим поданицима. СИПА је и под контролом СДА и запада, а они не мисле добро РС-ој. Ти си сто вређас Бакиров Србин, а овај, тобоже нормалан по европском критерију, знаци дерпе.

Name

Десњак

05.10.2015 21:00

Нетреба долазити до тог медусобног да знам где си ха би тебе од ма без размисљања црвени Устасо глупане КО те пусти с ланциа Пујди не мјесто под косом за кукуруз и на ланцу

Name

пујдо

06.10.2015 13:38

Висе пута сам Вас упозоравао да би за остављање коментара требало условити неким мини ребусом, како неби полуписмени типови могли остављати своје вулгарности, попут индивидуе зване Дешњак. А по свим показатељима, читајући ово, мало их је у сколи било.

Name

Драган

04.10.2015 18:00

Јеси ли крив за крађу, пљачку, злоупотребе? - Јеси. Затвор, одузимање имовине. Циао! Нема везе у којој си странци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрнђелица

04.10.2015 18:12

Ако злогласна сипа било ста покуса против полиције РС-а то ће бити крај опозиције у народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

05.10.2015 06:06

Злогласна СИПА велиш? Да те мало информишем; Припадници СИПЕ су професионалне машине за убијање. И магацинер у СИПИ је старији специјалац, човјек пред пензију... МУП РС-а, ФБиХ, Брчког може само преко интернета да им стане на пут. Улојене сељачине у униформама од Уне до Дрине смију само сиротињу малтретирати. Једини који им могу парирати су Јединица за подршку из Сарајева, али познавајући већину момака (био сам један од њих), не пада им на памет замјерати се са колегама из СИПЕ за нечије хирове. Укратко, нити један обични полицајац (са истрпаном кошуљом, и стомачином до зуба) им не смије стати на мегдан, таман да им Баја, Бакир и Драганче уплате по милион на рачун. Ако СИПА одлучи да похапси све полицајце и политичаре, НИКО ИХ НЕ МОЖЕ ЗАУСТАВИТИ!

Name

Тамо амо

04.10.2015 18:22

Залосно да је лик попут Јовицица био министар. Умјесто да поздрави истраге СИПА инспектора, он потавља питање надлезности. Да будес нацисто Јовицицу, надлезни су за цитаву БиХ, као у слуцају бораца војске Републике Српске. Кад су њих хапсили, ниси се бунио и постављао питање надлезности. Надам се да це стици и до тебе!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОРЕ

05.10.2015 17:57

Слажем се. Само да додам да би било згодно сада снимити филм/гротеску са свим паничним покушајима Додикове братије да заустави оно што је неминовно. Покушао је то до сада само Драган Лукач - федерални али њега је сам покушај истраге око изградње пута Бања Лука - Градишка и зграде Владе РС-а коштао функције и опстанка у СИПИ. А сви знамо да је све било истина.

Name

Србин

04.10.2015 18:36

Како овим црвеним није сметало кад је СИПА са МУП-ом Републике Српске хапсила Србе за наводни ратни злоцин. Сад кад су они досли на ред за криминал сад је то велики ПРОБЛЕМ!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Музикант

04.10.2015 18:37

Наравно да ће нови директор бити изабран од СДС-а сто није нормално да странке бирају полицијске слузбенике, али такво стање је створио СНСД који МУП РС гледа као неки свој Општински одбор. Управо они који највише галаме на избор новог директора СИПА-е боје се за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

04.10.2015 18:46

За 3 дана биће изабран директор Сипе!А онда држ се ,снсд бандо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зов дивљине

04.10.2015 19:11

Све је до тузиластва, сто се тице хапсења. Ипак, теско је одбити подици оптузницу кад сипа све документује. Против ових криминалаца је лако све доказати, они су пљацкали отворено, сматрајуци да никад неце сици с власти. Све је проведено кроз папире. Уз то Интерпол има увид у све банкарске трансакције. Глупи Додик и пајтаси. Тако је то кад неписмени сељак хоце бити Садам Хусеин у 21-ом вијеку.

Name

хихон

04.10.2015 19:24

Да ли ти вјерујес у то ја не.

Name

Спортинг Хихон

04.10.2015 21:05

Ако има "политичке воље" све се може доказати. Ови су били толико бахати да је немогуће не открити...али понављам, мора бити искрене намјере...у коју сумњам, јет има ту и неких странаца који су били укључени у игру.

Name

Опструкција

04.10.2015 19:00

Када ће бити изабран тај директор? Рецено је 5. или снсд опет успијева правити опструкцију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

04.10.2015 19:19

А не знам цему толики страх кад смо постени мени је свеједно ко це на ту функцију!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кме

04.10.2015 19:32

Е, чуј ти ове Мајкићке. Каже Мектић ће задовољити потребе Бошњака. Види се да не познајеш свој народ, нити имас везе са њим док тако причаш . Мектић ће задовољити, надамо се , и потребе српског народа. Изгледа да код нас сиротиња служи само да плаћа воду и струју, да лежи у затвору за ситне крађе и да гласа. А политичари ће убирати благодети луксузног живота. Је ли ми требамо да се свађамо и гинемо да се нечији рачуни не би открили? А, НЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

05.10.2015 03:48

И мени упаде у оци како стрпа "босњацке интересе" у ову прицу. Оцито да се унапријед скрене са правог проблема на медјунационални, а онда је свако ко је против њих издајник нације.

Name

србин

04.10.2015 20:04

А сто си до јуце био јовицицу сеф полиције,и под пуном додиковом контролом и ниси смио једну једину рец проговорити, без додине дозволе.То ти онда није сметало,а сада прицас небулозе сто су јасне и птици на грани да је циста лаз.Јасно је да вас је страх али треба вам бити јасно да није ниција до зоре горила (издајници)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан грађанин

04.10.2015 20:37

Шта се ово са нама догађа. Главне оперативне функције налазе се у рукама директора полиције и СИПЕ а морају бити људи вијерни политици. Зар неко од њих (директора) може сутра рећи да нису чланови политичких партија, односно симпатизери и присталице одређених политика. Катастрофално је то што СНСД или СДС лицитирају кадровима. Све је то исто, политички пулени а што не би смјели бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рача

04.10.2015 21:05

Какав апсурд!! Пресс пише о страначкој полицији! Сипа још нема директора нити се зна ко ће бити а камо ли како ће радити и да ли ће бити нечији послушник. МУП РС је 10 година под контролом СНСД-а, СИПА је годинама под контролом СНСД-а и до сад то нико није писао, а сада већ неког проглашавате страначким пуленом! Ко год да додје нек му је са срећом огроман притисак ће носити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полицајац

04.10.2015 21:41

Ста има баба сера да прица о полициским надлезностима као она је неки експерт а радила је у војсци као обицно цивилни потрцко. Врати отпремнину 28 000 марака баба серо погана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

04.10.2015 21:46

Када је Зубац био директор онда није страначки, можда и није, обзиром да га је поставио Григорије, а сада је проблем. Каква је полиција РС, то је највећа организација СНСД-а. Сви којима је комшија у СДС-у су смијењени и доведени СНСД послушници, ако хоћете можемо и о именима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИДО

04.10.2015 22:08

Док је Сипа хапсила српске борце и Муп РС прузао асистенцију нисте се бунила, а сада кад треба хапсити банду лоповску буните се м...у вам лоповску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рашо

04.10.2015 22:58

Само хапси Младене..без милости..доста је терора и пљачкаша...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦЦЦ

05.10.2015 00:56

Али онај Србин који би почео да користи Сипу против Срба мора рацунати да једног дана кад му престане функција у Сарајеву мора доћи зивјет у РС. И чисто сумњам да има толико глупих људи да се играју ватром,и ово је питање дана кад це преврсити мјеру ово сто ради Сипа у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

05.10.2015 06:12

Једина ПОЛИЦИЈА Републике Српске,све друге треба преиспитати,цак И на границе треба вратити насу полицију

ОДГОВОРИТЕ
Name

полицајац

05.10.2015 06:35

Људи највеци проблем це бити како да СИПА мора да хапси лопове,рекетасе,каматаре,стиценике фирме за криминал,за цаст мито,сверц и друго насе колеге на функцијама јер ово је незапамцено које је легло криминалаца јос са купљеним дипломама увазени функционери од полицијске плате љетовања по Дубајију, куце, виле , зене у маркираној гардерови, злату, па то це бити љепота гледати кад се буде откривало ста је ко покро и ста ко има тек тада це бити тезина криминала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

05.10.2015 07:11

Ако је у питању криминал драга господо зашто онда постављати границе ко је надлежан. Криминал је криминал и нека га кажњава Америка, Русија, Њемачка и не знам ко други. Није битно само нека је реално испитано и осуђено, око чега се ми замарамо. Логично је да ће криминалац учинити све да докаже своју невиност и по цијену РС. То је тако! А сви ти што су у полицијским структурама, то су једни обични полтрони, који се додворавају својим шефовима да би што дуже остали на позицији. Када је иједан кадар биран конкурсом по квалитету било гдје, него прво наступа политички лидер са констатацијом: Слушај ти "Марко Марковићу", поставићу те за шефа полиције, али има да слушаш првенствено шта ти ја кажем. А онда слиједи хијерархијско подређивање до најниже инстанце. Обични полицајци су чак сви за владајућу јер им је речено да неће плату добити или ће бити отпуштени, ако не буду слушали. То Вам је нажалост тако, али сложио би се са неким предходним коментарима, да до сада није осуђен ниједан случај у БиХ, првенствено у РС за криминал и тешка кривична дјела. То је просто невјероватно, када смо и ми обични грађани свједоци многих криминалних послова, а тек шта све знају људи са позиција, поготову суд и тужилаштво који морају да ћуте о многим стварима јер им неко са позиције стално говори то смије да иде, а то не смије. Катастрофа у каквој лоповској држави живимо. Зато народе мој немој да нас дијели неко ко је све покрао, него погледајмо иза леђа шта ми од свега тога имамо. И немојмо ко овце када су избори да насједамо на слаткорјечивост појединих политичара, него прво погледајмо шта је тај исти остварио док је био на власти. Па чак и ако некога по страначкој линији запосле, каква вајда када ћемо сутра сви остати без посла. Него нека суде свакога, а онај ко није лопов тешко га је осудити. Него што је још горе човјека криминалца суд осуди, али не покреће захтјев за испоруку истога, случај Радишића. То је Богу плакати. Ко из тога може заштитити ако га нпр. траже званични органи РС, БиХ или ако је предсједник владе за изручење или предсједник РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

05.10.2015 07:45

Полиција РС је заједно са ВРС створила РС, зато је она врх, а све ове измисљене организације морају радити уз дозволу МУП-а РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фбиа

05.10.2015 08:47

Оцигледно је да це СИПА избором новог директора имати пуне руке посла. Да у МУП-у има неки ствари који не функционису има. Немогуце је да инспектори крим полиције неце да заприме пријаву када им странка зели указати да је сама пронасла ствар која је украдена или отудјена. Њихово је само да изадју на лице мјеста, али неце. Слуцај се догодио у ПС Котор Варос. Насао сам возило које ми је украдено код бивсег полицајца на ауто праоници у Котор Варосу. Отисао у полицију да пријавим нису хтјели ни да цују, а ни да изадју толико о раду МУП-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА СЕ ЗНА

05.10.2015 11:21

Драгомир Јовичић, самозвани експерт за безбедност. Сачувај ме Боже! Па он може једино бити експерт за драгоцене метале. Хоћеш ли нам одговорити експерту шта беше са оним златом одузетим у време кад си радио у СКП у ЦЈБ Б.Лука? Ко је све радио у полицији, мила мајко?!? Или ко је омогућио бег Шолаји, ''експерту'' за хероин и издавање путне исправе Алији Делимустафићу, поштењачини као што је и овај бивши министар. Боже ме сачувај ко је све био министар МУП-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂЕНЕРАЛ У ПЕНЗИЈИ

05.10.2015 12:51

Слчучајно су ми познате ове гадости што их је чинио самозвани експерт за безбједност. Све бесплатно?? И није га стид?! Само ограда око његове ''кућице'' вриједи 50 хиљада КМ. Све је он то зарадио ''са својих десет прстију''. Да сам ја на његовом мјесту, побјегао бих у Занзибар од срамоте. А, он? Ништа. Образ ђон. Морал нула. Благо народу.

Name

ШЕРЛОК ХОЛМС

05.10.2015 13:16

Провјерено! За ''кућицу'' и ''оградицу''.

Name

МИСТЕР ПОАРО

06.10.2015 16:18

Провјерено! За ''кућицу'' и ''оградицу''.

Name

Жандар

05.10.2015 11:25

МУП РС-а је страначка полиција и сервис СНСД-а! Нити један инспектор није постављен на позицију што је способан, већ што је подобан! А кад га поставе, подигне кредит за куповину стана или куће и постаје послушник. Таквих је у МУП-а много! Жалосно, али истинито!

ОДГОВОРИТЕ
Name

страјо

06.10.2015 09:07

Питам Вас ја госпдине Министре као свог саборца зашто полиција допушта да Васиљевић Слободан из села тупанари општина шековићи годинама терорисе нормалан и поштен народ тако што на фејсбук профилу износи лажи и неистине пријети понижава прати узнемирава шири мржњу и насиље према нормалном народу. Народ ћути и трпи једног кабадахију како га прати слика и то објављује. Питајте окружног тужиоца Биљану Петровић ко је овај као и комадире полицијских станица у Шековићима Власеници и Милићима. Молим да МУП реагује и заустави терор појединаца.

ОДГОВОРИТЕ