ЕП: Српкиње преко Туркиња до бронзе!

Најбоље одбојкашице Србије победиле Турску резултатом 3:0 и освојиле треће место на Европском шампионату у Белгији и Холандији.

Остали спортови 04.10.2015 | 15:40
ЕП: Српкиње преко Туркиња до бронзе!

Женска одбојкашка селекција Србије окитила се медаљом! На Европском првенству у Белгији и Холандији освојено је бронзано одличје.

Изабранице селектора Зорана Терзића у мечу за треће место у Ротердаму убедљиво су савладале репрезентацију Турске резултатом 3:0 по сетовима 25:19, 25:17, 25:18 и попеле се на најнижи степеник победничког постоља.

Србија је од почетка дуела била агилнија, спремна, са више решења и некако више жељна медаље од Туркиња.

Успеле су српске девојке да се опораве, консолидују редове и добро припреме после пораза у полуфиналу од Русије (1:3), који је уследио непуних 24 сата пре меча за бронзу и да одличним приступом доминантно стигну до одличја.

Оне су тако отишле корак даље у односу на претходни Европски шампионат одржан пре две године, када су освојиле четврто место. Одбојкашице Србије тријумфовално су заокружиле сјајну годину – трећом медаљом, будући да су пре ЕП наступале на Европским играма у Азербејџану, где су освојиле бронзу, као и на Светском купу у Јапану, где су се окитиле сребром и обезбедиле пласман на Олимпијским играма 2016. у Рио де Жанеиру.

ПРВИ СЕТ (25:19)

Србија је боље отворила дуел за бронзану медаљу у Ротердаму. Повела је са 6:2 и држала је ту дуго предност. На други тајм-аут изабранице Зорана Терзића отишле су са предношћу од 16:13, а онда су Турскиње појачале и изједначиле на 17:17.

Ипак, Србија је у финишу поново преузела иницијативу, имала неколико успешних блокова и добила први сет са 25:19.

ДРУГИ СЕТ (25:17)

Баш како су и почеле меч, српске одбојкашице су наставиле у истом ритму. На старту другог сета фуриозном серијом стигле су до вођства од 9:2, али је онда опет прорадио напад Турске. Успеле су да смање заостатак на 11:14, затим и на 16:18, али им српске девојке нису дозволиле више од тога.

Направиле су након тога серију7:1, укључујући и два сјајна сервиса Бојане Живковић у финишу (од којих је један ас) којим је "заслађано" вођство од 2:0 у сетовима.

ТРЕЋИ СЕТ (25:18)

Србија је била одлучна да заврши посао у најкраћем року. Опет се играло у мини серијама. Србија је повела 3:1, а Турска изједначила (4:4). Терзићеве играчице онда су поново додале гас. Нису након тога имале убедљвије вођство, него су одиграле таман онолико колико је било потребно. Одржавале су предност од два до пет поена (8:5, 14:9, 14:12). Последњи пут Туркиње су припретиле код резултата 15:16, али су девојке у белом дресу опет са пет поена у низу (када је на сервису била одлична Стефана Вељковић) "побегле" на безбедних 21:15, након чега је свима било јасно да је крај меча близу.

Коментари / 0

Оставите коментар