Ови рекорди су и за Роналда недостижни!

Кристијано Роналдо наставља из дана у дан да ниже многе рекорде, али су неки једноставно неухватљиви и за њега.

Фудбал 04.10.2015 | 19:20
Ови рекорди су и за Роналда недостижни!

Нападаћ мадридског Реала Кристијано Роналдо погоцима против Малмеа је стигао легендарног Раула на вечној листи стрелаца краљевског клуба са 323 гола.

Што се тиче светских рекорда, неки од њих ће остати недосањани сан многих фудбалера. Неће их остварити ма колико се трудили.

Вероватно никада неће бити надмашен најбрже постигнути хет-трик у историји. Он датира још из 1964. године када је Томи Рос у дресу Рос Каунтија постигао три поготка за само 90 секунди. Примера ради, Роберт Левандовски је против Волфзбурга дао три гола за три минута и 22 секунде.

Тешко да ће бити угрожен рекорд неког играча по постигнутим головима на једној утакмици. Примат држи Жан Калтак, који је у победи Вануатуа над Микронезијом од 46:0 постигао 16 голова. Најближи том остварењу био је нападач аустралијске репрезентације Арчи Томпсон. На једној утакмици је постигао 13 голова.

Званично најбрже постигнути гол у историји је онај Навафа Ал Абеда, који се у лиги Саудијске Арабије у стрелце уписао после само 2,4 секунде. Савладао је голмана противничке екипе ударцем са пола терена. Најбржи гол неког резервисте је дело Никласа Бентнера, који је у дао гол шест секунди након уласка са клупе.

Садашњи голман Челсија Асмир Беговић држи рекорд у постизању гола са највеће удаљености. Он је у дресу Стоука мрежу затресао са 91,9 метара.

Нестрваран податак нам долази из лиге Мадагаскара. Тамошњи играчи су у утакмици плеј-офа постигли невероватних 149 аутоголова. То се може оправдати протестом фудбалера. Такав скор сигурно никада беће бити ни угрожен а камоли оборен.

Коментари / 0

Оставите коментар