Живковић: Презимићемо у Европи!

Ас црно-белих Андрија Живковић проглашен је за најбољег играча другог кола Лиге Европе у избору УЕФА. Однео је убедљиву победу са 50 одсто гласова.

Фудбал 04.10.2015 | 19:00
Живковић: Презимићемо у Европи!

Живковић, кројач велике Партизанове победе у Аугзбургу, остао је у клубу управо да би био виновник европских прича. То је, показало се, био пун погодак за њега и “парни ваљак”.

Пре утакмице у Аугзбургу, Живковић је на фудбалском тржишту вредео четири милиона евра, данас је тај износ увећан за два милиона. Партизан никада није забележио две победе у групи, било да је реч о Лиги шампиона или Лиги Европе. Када је последњи пут презимио у Европи, 2004. године, Андрија је имао само осам година.
Можете ли да поновите тај успех?

"Можемо и на пролеће да играмо у Лиги Европе, сада имамо и добру потпору за то. Две победе, са шест постигнутих голова, дају нам оптимизам да се надамо томе. То би заиста био подвиг и за српски фудбал. Стекли смо самопоуздање и верујем да ће бити још успеха", каже за “Блиц“ Живковић.

Како изгледа бити јунак чуда у Баварској?

"Прелеп је осећај, али сви смо ми јунаци. Борили смо се жестоко, изгарали и када смо имали играча мање на терену. Тиме је ова победа још већа и слађа. Веровали смо да можемо да надвисимо Аугзбург.

Ово је вероватно била ваша најбоља партија у сезони?

"Сигурно да је једна од најбољих, као и она против Стеауе. Само нека остане тако, и да ме здравље послужи, верујем да ће бити још голова.

Навијача Партизана било је 15 пута мање од домаћих, али у неким моментима били су гласнији од Немаца?

“Гробари” имају посебно место у мом срцу. Због навијача и играмо фудбал. Били су заиста сјајни, и ја им захваљујем на феноменалној подршци. Одушевили су ме.

У понедељак вас чека меч против Чукаричког?

"Сада имамо и обавезу више, па се победа над Чукаричким сама намеће", закључио је Живковић.

Дуел са Чукаричким у понедељак
Фудбалски савез Србије изашао је у сусрет Партизану и позитивно одговорио на молбу за одлагање меча са Чукаричким, који је требало да се одигра у недељу (13). Утакмица је померена за понедељак, а дуел у Хумској почеће у 19 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар