Вербални "рат" Партизана, Звезде, Спартака се наставља...

Фудбалски клуб Партизан огласио се након критика упућених од стране челника Црвене звезде и Спартака у последњих неколико дана.

Фудбал 04.10.2015 | 12:20
Вербални "рат" Партизана, Звезде, Спартака се наставља...

Терзић је оптужио Фудбалски савез Србије да заједно са Партизаном води хајку против црвено-белих, док је тренер Спартака Стеван Мојсиловић жестоко критиковао председника Партизана Милорада Вучелића, након што је овај изјавио да Спартак и ОФК Београд не би требало да играју у Суперлиги Србије.

Саопштење Партизана преносимо у целости и без измена:

"Поштовани љубитељи фудбала у Србији,

Такмичарска сезона 2015/16 у фудбалској Србији претворила се у својеврсну пробу колико ниско поједини клубови и фудбалски радници и стручњаци могу да падну у манифестацији спортског неморала и грубог и бахатог кршења законских и фудбалских прописа, колико фудбалска организација својим нечињењем и неспровођењем прописа, губљењем контроле над такмичењем може да изазове хаоса, скандала и срамоте, који ће огадити српски фудбал и најзагриженијем љубитељу тог спорта.

Све је почело кад је и време, у 1. колу, „утакмицом“ ОФК „Београд“ – ФК „Црвена звезда“, која је изазвала лавину смеха, беса и запрепашћења, зависно од угла посматрања. Питали смо се тада: „Да ли је ово могуће?“, одговор је убрзо стигао – да могуће је и још горе од тога.

ФК „Спартак“ је, гле чуда, против тог истог ОФК „Београда“ извео најслабији тим који има на располагању и једино објашњење зачуђеној јавности понудио кроз изјаву свог тренера: „Хоће ми се, могу да радим шта пожелим“. Људска заједница у којој су појединци могли, без икакве одговорности, да чине шта пожеле назива се првобитном или слободније речено дивљаштвом. Да ли ће фудбалска организација допустити да разни Мојсиловићи годинама некажњено дивљају српским фудбалом?

У немоћи да објасне свој спортски криминал појединци из ФК „Спартак“ и њихови ментори, који су се сами јавили и појавили, делујући заједнички попут организоване криминалне групе, пронашли су, по старом добром методу замене теза, кривца у неком трећем, у ФК „Партизан“. Ми смо, ето, криви за све. Криви смо зато што смо пре два месеца, на сопствену штету, на утакмици против ФК „Нови Пазар“ поштедели уморне и повређене играче пред утакмицу сезоне са ФК „Стеауа“. Криви смо што смо победили ФК „Стеауа“ и унели у ову осиромашену земљу неколико милиона свежих девизних средстава. Криви смо што смо тријумфовали у земљи светских првака, што Мојсиловићи, Терзићи и њима слични у својим бедним каријерама фудбалских превараната не могу ни да замисле.

Ни то им није било довољно. Опуштен у својој позицији „не може ми нико ништа“, „господин“ Мојсиловић се бави политиком, што је иначе за спортске раднике строго забрањено, и тестира границе сопственог примитивизма, називајући Потпредседника ФК „Партизан“ „бандом“ и „ђубретом“?! Господо из Фудбалског савеза Србије, да ли ће и то проћи некажњено? Вероватно хоће, јер је пре годину и по дана исти Мојсиловић, као тренер ФК „Рад“, на утакмици против клуба који, како сам каже, „обожава“, „одморио“ неколико најбољих играча (то му је ужа специјалност) и затим, упитан да објасни свој поступак, простачки извређао тадашњег тренера ФК „Партизан“ Марка Николића. Ником ништа тада, као и сада. Фудбалска Србија се пита какву ће вратоломију Мојсиловић да изведе у данашњој утакмици против обожаваног клуба и кога ће након тога да вређа и клевеће?

И шта даље? Постоји ли неко у фудбалској Србији ко штити прописе, регуларност, спортски морал? Постоји ли неко ко штити од увреда и клевета, од превара и непоштења? Фудбалски савез Србије хитно мора да одговори на ова питања.

Београд, 03.10.2015.

ФК Партизан"

Коментари / 0

Оставите коментар