ПЛ БиХ: Радник 4., Слобода лидер, Борац шокиран код куће!

Тузланска Слобода искористила кикс Зрињског у Витезу и побједом над Олимпицом преузела врх табеле. Голом у посљедњим секундама меча Рудар Приједор дошао до побједе над Борцем 2:1.

Фудбал 03.10.2015 | 23:40
ПЛ БиХ: Радник 4., Слобода лидер, Борац шокиран код куће!

Смјена на врху послије 11. кола Премијер лиге БиХ.

Зрињски више није на врху! “Племићи” су поражени у Витезу минималним резултатом и морали су да препусте лидерску позицију.

Бранко Карачић на најбољи могући начин искористио је оно што зна о свом бившем клубу, екипи Зрињског, и водио је своју екипу до побједе, четврте у сезони.

Гол одлуке постигао је некадашњи играч Борца Борислав Пилиповић, који се у 29. минуту нашао у нападачкој улози и о одлично обавио – послије продора прецизно је шутирао и донио свом тиму сва три бода.

Врло занимљив меч виђен је у Тузли гдје је Слобода савладала Олимпик 2:1 и послије дуго времена нашла се на врху премијерлигашке табеле.

Домаћин је повео у 13. минуту преко Веселиновића, али радост је трајала осам минута. Стефан је у 21. минуту погодио за изједначење што је био и резултат првог полувремена.

Доста узбуђења виђено је и у наставку, а послије десетак минута игре Стјепановић је завршио врло лијепу акцију Слободе. Добио је повратну лопту с десене стране и шутирао у доњи десни угао Олимпицовог гола за 2:1.

Слобода је нападала, а прилику да повиси предност пропустио је Мехмедагић у 62. минуту када је шутирао главом послије корнера, али је голман гостију одбранио.

Посљедњих 15 минута Тузлаци су играли са играчем мање, пошто је Сарић искључен због ударања противника лактом. Публика у Зеници испратила је ову одлуку са много звиждука сматрајући да је она престрога.

До краја утакмице ипак није било промјена па је Слобода стигла до шесте побједе у сезони.

Чак шест голова виђено је на Камберовића пољу гдје је Младост Добој Какањ славила 4:2 у дуелу са Дрином.

Два пута Зворничани су стизали резултат, али су поклекли у финишу, а јунак домаћих је Ковач који је псотигао посљедња два гола за побједу.

Челик је послије првих 45 минута дуела са Радником у Бијељини имао три бода у џепу, јер је водио голом Селимовића у 24. минуту, али су домаћи фудбалери у наставку направили потпуни преокрет.

Прво је Хоџић у 63. изједначио, да би Обрадовић десет минута прије краја погодио из пенала за потпуни преокрет.

Након 11 кола Радник заузима одлично четврто мјесто, док је челик двије степенице ниже.

На самом дну остао је Вележ који се дуго држао на свом трену против Травника, али су “везири” голом у 71. минуту ипак освојили сва три бода у Мостару.

Какав шок на Градском стадиону у Бањалуци!

У јеку опсаде гола Рудара у петом минуту судијске надокнаде сјевнула је контра гостију коју је голом завршио Милутиновић и тако казнио Борац за све промашаје:

БОРАЦ - РУДАР 1:2!

У финишу меча Борац је бацио све карте у напад, редали су се напади пред голом Рудара, али је остављено много, превише простора за контранапад гостију и они су то искористили.

Гостима се отворила ситуација «три на један» коју су завршили школски. Повукао је играч у средини и у правом тренутку гурнуо слободном саиграчу, био је то Милутиновић који је матирао Јовића за прву побједу Рудара над Борцем још од 2009. године и уједно прву побједу на Градском стадиону икада.

А лако је могло да буде потпуно другачије.

Послије првог полувремена у којем није било голова, играло се без правих прилика све до 70. минута, када Борац уз много среће стиже до вођства.

Тони Јовић је извео слободан ударац са двадесетак метара, а лопта је окрзнула једног играча у живом зиду и преварила Козића за вођство Борца 1:0.

Само пет минута Борац је био у вођству.

Одбрана Борца заспала је у 75. минуту код слободног ударца за госте, а Џафић је био највиши у скоку и главом послао лопту у мрежу – 1:1.

Само минут касније опасан продор по десној страни и добро убацивање, али голман Рудара добро је интервенисао.

Десет минута прије краја, када је Борац већ игру преселио не на противничку половину, већ пред, па чак и у противнички шеснаестерац Јовић је имао одличну прилику.

Поново је Бечелић добро убацио, овог пута по земљи, али Јовић са десетак метара шутира у добро постављеног Козића.

Атаци Борца настављени су а у посљедњим минутаа виђена је опсада гола Рудара и лавовска борба играча у "зеленом" у одбрани.

Ријешени да сачувају своју мрежу играли су «бункер» уз повремене контранападе, да би управо послије једног таквог и то у посљедњим секундама стигли до велике побједе.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 11. КОЛО:

Субота:

Младост - Дрина 4:2 (2:1)

/Дилавер 6, Шишић 32 пенал, Ковач 60, 80 - Поповић 28, Јакшић 57 пенал/

Слобода - Олимпик 2:1 (1:1)

/Веселиновић 13, Стјепановић 56 – Стефан 21/

Радник – Челик 2:1 (0:1)

/Хоџић 63, Обрадовић 80 пенал - Селимовић 24/

Витез – Зрињски 1:0

/Пилиповић 29/

Вележ – Травник 0:1

Борац - Рудар Приједор 1:2 (0:0)

/Јовић 70 - Џафић 75, Милутиновић 90+5/

Недјеља:

Жељезничар - Сарајево (15:30)

Славија - Широки Бријег

ТАБЕЛА: Слобода 22, Зрињски 21, Сарајево (-1) 19, Радник 19, Широки Бријег (-1) 18, Челик 16, Славија (-1) 16, Жељезничар (-1) 14, Олимпик 13, Травник 13, Младост 13, Витез 13, Рудар Приједор 12, Борац 12, Вележ 7, Дрина 6.

Коментари / 0

Оставите коментар