Свештеник признао да је геј и добио отказ

Ватикан је данас отпустио свештеника након што је јавно признао да је хомосексуалац и апеловао на Католичку цркву да промијени став о овом питању.

Свијет 03.10.2015 | 17:11
Свештеник признао да је геј и добио отказ

Монсињор Криштоф Карамза /Крзyстоф Цхарамса/, рођени Пољак, смијењен је у Конгрегацији доктрине вјере, гдје је радио од 2003. године.

Карамза /43/, пољски теолог, рекао је данас за италијански лист "Коријере дела Сера" да је хомосексуалац и да има партнера.

Он је касније одржао конференцију за новинаре са својим партнером, шпанским држављанином, и геј активистима у ресторану у Риму. Они су планирали протесте испред Ватикана, али је мјесто одржавања скупа касније промијењено.

Из Ватикана је саопштено да његово отпуштање нема везе са коментарима о личном животу, али сам интервјуу и планиране демонстрације представљају "озбиљан и неодговоран чин", посебно имајући у виду да се то догодило уочи Синода бископа, који почиње сутра.

"Вријеме је да Црква отвори своје очи у вези са католицима хомосексуалцима и да увиди да је рјешење које им нуди - тотална апстиненција од живота у љубави - нехумана", рекао је Карамза.

Према учењу Католичке цркве, хомосексуалност није гријех, али хомосексуални чин јесте.

Папа Фрањо је сазвао од 4. до 25. октобра 2015. године Синод бискупа цијелога свијета у Ватикану на коме ће се разговарати о породици и браку.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Михаило

03.10.2015 15:25

Зар из Ватикана може доћи ишта добро?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Секс и свестенство

03.10.2015 17:08

Наравно да свестеници имају секс. Медјутим, зна се како. Како отици на мису и мислити да лије он прије тога имао пенис у стима. Кроз уста једемо, с њима прицамо, љубимо се али свестеници и дрзе проповједи. С оним с цим се уринира у уста па с тим устима против којих гријехова. То је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за секс и свест...

04.10.2015 07:17

..."грех не улази на (у) уста",тврде неки,"него излази из уста".

Name

Ја

04.10.2015 06:05

Предји у православце, да те излијецимо од те болести...

ОДГОВОРИТЕ