Пекинг: Надал може на Новака тек у финалу!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић извукао је добар и занимљив жреб на турниру у Пекингу на којем ће јурити своју шесту титулу.

Тенис 03.10.2015 | 13:00
Пекинг: Надал може на Новака тек у финалу!

Ђоковић је до сада на Отвореном првенству славио 2009, 2010, 2012, 2013. и 2014. године, а на старту овогодишњег издања чека га дуел са једним од квалификаната.

Српски тенисер би требало да има релативно лак посао и у другом колу, у којем га чека победник сусрета између домаћег играча Зеа Жанга. Потенцијални Новаков ривал у четвртфиналу је Американац Џон Изнер, који на старту игра са Домиником Тимом из Аустрије.

Први рекет света у полуфиналу би могао да се састане са Шпанцем Давдом Ферером, Милошем Раонићем из Канаде или сународником Виктором Троицким. Троицки у првом колу игра баш са Раонићем, а ако буде успешан, потом га чека сусрет са бољим из дуела између Француза Адријана манарина и Јен-Хсуна Луа.

У другој половини жреба налази се Шпанац Рафаел Надал, који на старту игра са кинеским тенисером Дијем Вуом. На Надаловом путу до потенцијалног сусрета са Новаком у борби за титулу, између осталих, стоје и Француз Жо-Вилфрид Цонга, Томаш Бердих из Чешке и Белгијанац Давид Гофан.

Такмичење на турниру у Пекингу почиње у понедељак, а он ће се играти за наградни фонд од 3.944.715 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар