Дел Пјеро: Размишљам да постанем тренер!

Легендарни капитен Јувентуса Алесандро Дел Пјеро рекао је да размишља о почетку тренерске каријере, али да још увек није донео коначну одлуку.

Фудбал 03.10.2015 | 19:40
Дел Пјеро: Размишљам да постанем тренер!

"Да ме је неко питао пре три године рекао бих не. Међутим, сада већ озбиљно размишљам о тренерском послу. У Италији после 20 година имате само једну визију фудбала и она је заиста сјајна. Желим да размишљам још неко време пре него што одлучим да ли је то прави пут за мене", рекао је легендарни 40-годишњи Дел Пјеро.

'Пинтурикио' је 19 сезона носио дрес 'Старе даме', пре него што је 2012. године отишао у Сиднеј, док је претходну сезону играо за индијски Делхи.

Остаће упамћен као најбољи стрелац клуба са 290 голова, али и као човек са највише наступа за клуб из Торина – 705.

Са Јувентусом има освојених шест титула шампиона Италије, Лигу шампиона, Куп и четири Суперкупа Италије, УЕФА Суперкуп и Интертотото Куп.

Статус легенде клуба дефинитивно је заслужио када је Јувентус после афере 'Калчополи' у вези са намештањем утакмица избачен у Серију Б, а Дел Пјеро је остао у тиму и водио га до повратка у елиту, заједно са Ђанлуиђијем Буфоном.

За репрезентацију Италије забележио је 91 наступ, постигао 27 голова и био део екипе који је освојио Светско првенство 2006. године у Немачкој.

Коментари / 0

Оставите коментар