Запостављени херој Партизана – Живко Живковић!

Партизан је постигао шест голова у два меча Лиге Европе, што се ретко дешава, па су у центру пажње ове јесени нападачи.

Фудбал 03.10.2015 | 18:40
Запостављени херој Партизана – Живко Живковић!

Међутим, једнако заслужан за тријумфе над АЗ Алкмаром и Аугзбургом, посебно над немачким клубом, био је и голман.

Живко Живковић је неправедно остао у сенци Абубакара Умаруа и презимењака Андрије, које је УЕФА прогласила најбољим играчима прва два кола.

Момак из Ужица, који је био критикован због слабије форме почетком сезоне, доминирао је у Аугзбургу забележивши чак 13 одбрана, што је реткост, посебно у случајевима када тим голмана који оствари такав учинак победи.

Живковић је током 90 минута дозволио само једном играчима бундеслигаша да га савладају, и то у ситуацији када није ни имао изгледну могућност да интервенише, јер је Раул Бобадиља остао потпуно сам на десетак метара од гола после дуплог паса са Халилом Алтинтопом.

У међувремену је Партизанов голман излуђивао играче Аугзбурга, посебно јединог стрелца Бобадиљу којем је зауставио још две стопостотне шансе.

Пјотру Троховском и Донг-вон Ђију је одбранио по два шута, а по једном је заустављао покушаје Данијела Бајера, Александера Есвајна (још један зицер), Маркуса Фулнера, Деонг-хо Хонга, Ја-чеол Куа, Тима Матавжа и Пола Верхега.

Живковић је у првом колу примио два гола од АЗ-а, али је имао и четири одбране. У трећем га очекује дуел са сјајним центарфором Атлетик Билбаа Арицом Адурисом, који је постигао већ девет голова ове сезоне, три у Лиги Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар