Толе о Албанији: Спремни смо на сваки сценарио!

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић не очекује проблеме у Албанији, али да постоји спремност за сваки сценарио.

Фудбал 03.10.2015 | 18:20
Толе о Албанији: Спремни смо на сваки сценарио!

"Очекујем да ће организација бити на највишем нивоу. Очекујемо да то буде на највишем нивоу. Од почетка кретања из Београда, па до повратка, имамо потпуно постављену организацију. Било би велико изненађење да се ту нешто деси", рекао је Караџић агенцији Бета.

Србија ће 8. октобра гостовати Албанији у квалификацијама за Европско првенство, а када је реч о евентуалним инцидентима, Караџић је казао: "Спремни смо и за тај сценарио".

Први дуел те две екипе обележили су инциденти након што се изнад стадиона Партизана појавио дрон са заставом такозване "Велике Албаније".

Навијачи су ушли на терен, албански фудбалери су га напустили, па је утакмица прекинута и потом је победа додељена Албанији службеним резултатом.

Караџић је провео четири дана на састанку Европске фудбалске уније (УЕФА) на Малти, где се састао са председником и генералним секретаром албанског савеза.

"Оно што сам од њих чуо јесте за веровати да ће то бити изузетно добро организовано. Очекујем пријатељски пријем, како пред, тако и за време саме утакмице", рекао је Караџић.

Према његовим речима, челници ФСС-а су се више пута састали са представницима Министарства унутрашњих послова Србије, а добили су и уверење амбасадора у Тирани Мирољуба Зарића да ће све бити на највишем нивоу.

Караџић је додао да не мисли да ће Албанци дозволити евентуалне изгреде, због којих би могли да пропусте шансу да се пласирају на Европско првенство.

"Њима је то историјски дан, први пут, како год буде, учествоваће или у баражу или ће се директно пласирати и не верујем да ће ту шансу да пропусте", рекао је он.

Први човек ФСС-а је казао да утакмица са Албанијом има велики фудбалски смисао јер Србија мора да "граби ка резултатима којих дуго нема".

Свака утакмица има велики смисао, морамо да грабимо према резултатима јер их дуго немамо

"Ова утакмица је ипак само фудбал, али је за нас јако битно да почнемо да мењамо однос према задацима који се подстављају пред репрезентацију због наших људи. Нажалост, баш за једну важну утакмицу имамо изузетно тешку кадровску ситуацију, много је играча повређено и селектор је на великим мукама", рекао је Караџић.

Утакмица између Албаније и Србије играће се 8. октобра у Елбасану. Српска делегација ће дан раније отпутовати на тај сусрет и биће смештена у Тирани.

Коментари / 0

Оставите коментар