Џордан: Памтиће ме по патикама!

Најбољи кошаркаш свих времена Мајкл Џордан уверен је да ће га у будућности више памтити по популарној линији патика него по НБА успесима.

Кошарка 02.10.2015 | 19:00
Џордан: Памтиће ме по патикама!

Шестоструки шампион, члан НБА Куће славних и власник Шарлот Хорнетса је заштитни знак Најкијеве линије "Аир Јордан.

"Не могу то да објасним, нико то не може. Мислим да је Ер Џордан већи од Мајкла Џордана. То ће наџивети оно што сам урадио у кошарци. Мислим да ће трајати дуго времена", рекао је Џордан.

Џордан је био трећи пик НБА драфта 1984. године, два пута се повлачио из кошарке пре коначног опроштаја 2003. године, а осим шест титула, сваки пут је био МВП финала, пет пута најкориснији играч лиге, 14 пута Ол-стар, једном најбољи дефанзивни играч године, а девет пута члан најбољег дефанзивног тима лиге.

Био је и руки године, десет пута најбољи стрелац НБА лиге, три пута најбољи крадљивац лопти, два пута шампион у закуцавањима, те је и даље најефикаснији играч у плеј-офу.

Његов дрес са бројем 23 је осим Чикаго Булса повукао и Мајами Хит, за који није играо, док је наступао још за Вашингтон Визардсе, у којима се и пензионисао.

Током каријере је постигао 32.292 поена (30,1) имао 6.672 скока (6,2) и 5.633 асистенције (5,3).

Бренд "Аир Јордан" је креиран када је и МЈ ушао у НБА, 1984. године, а носилац је 29 серија патика, легендарних "џорданки".

Велики број клубова и појединаца су спонзорисани од стране овог Најкијевог бренда.

Коментари / 0

Оставите коментар