Фергусон поново менаџер Бекаму!

Сер Алекс Фергусон поново ће се наћи у истом тиму са Дејвидом Бекамом пошто ће обојица учествовати на хуманитарном мечу на „Олд Трафорду“.

Фудбал 03.10.2015 | 16:40
Фергусон поново менаџер Бекаму!

Бекам, члан ’Класе ’92’, сарађивао је 11 година са Фергусоном у Манчестер Јунајтедом, а највећи успех постигли су 1999. године, када су ’Црвени ђаволи’ дошли до ’трипле круне’.

Некадашњи капитен репрезентације Енглеске имао је одличан однос са Фергусоном до инцидента у свлачионици 2003. године, када је шкотски стручњак шутнуо копачку и погодио Бекама тик изнад левог ока. Бекам је током лета те године прешао у Реал, а Фергусон је у међувремену изнео низ критика на рачун некадашње звезде свог тима у својој биографији.

Тензије између својице су се смириле у последњих година, па је Бекам позвао 73-годишњег Фергусона да води његов тим на хуманитарном догађају.

Бекам, амбасадор УНИЦЕФ, биће капитен тима Велике Британије и Ирске, који ће водити Фергусон. Шкот ће се тако вратити на „Олд Трафорд“ као менаџер први пут од свог повлачења 2013. године, после 26 година у Јунајтеду. На другој страни наћи ће се тим остатка света, који ће водити Карло Анчелоти, а за који ће играти Зинедин Зидан. Тај сусрет на програму је 14. новембра.

„Желим свет у којем ће деца одрастати без страха од насиља, сиромаштва и заштићена од болести. Овај меч ће ми дати прилику да подигнем свест и прикупим средства за децу којој је то најпотребније. Пресрећан сам да ће ми се Зизу придружити на терену, на којем ће бити велики број наших пријатеља и саиграча, на најлепшем стадиону на свету“, рекао је Бекам.

У својој најновијој аутобиографији, Фергусон је истакао да су Кристијано Роналдо, Пол Сколс, Рајан Гигс и Ерик Кантона једини играчи светске класе које је тренирао током 39-годишње каријере. Многи су сматрали да је могао и Бекама да уврсти на ту листу, али Енглез није био погођен Фергусоновом тврдњом.

„Слажем се са менаџером. Постоје одређени играчи за које можете да кажете да су светска класа, а срећом ја сам играо са неколицином. Поносан сам да сам био успешан као фудбалер Манчестер Јунајтеда и да су најбољи играчи долазили у наш тим“, нагласио је Бекам.

Коментари / 0

Оставите коментар