Убица са колеџа: Масакром до славе

Нападач који је у кругу колеџа Ампкуа Комјунити убио најмање 13 особа, а ранио 20 идентификован је као Крис Харпер Мерсер, 26-годишњак из Лос Анђелеса.

Свијет 02.10.2015 | 09:32
Убица са колеџа: Масакром до славе

Иако су полицијски званичници одбили да га именују, локални медији су открили његове податке уз наводе да је глорификовао нацизам и “био љубитељ оружја“.

Полицијских података о њему и даље нема, али се друштвеним мрежама шире информације да је најављивао да ће починити велики злочин, који би му донео славу.

“Приметио сам случај Вестера Фланагана, човека који је у уживо програму убио новинарку и камермана. Многи људи попут њега су потпуно сами и непознати, а када расују мало крви, цео свет зна ко су они. Човек кога нико није знао сада је познат свима. Његово лице се појављује на сваком екрану, његово име је на уснама сваке особе на свету, али на свега неколико дана. Изгледа да што више људи убијете да ћете утолико више бити популарни“, написао је Мерсер на свом блогу 31. августа ове године.

Према јединим доступним званичним подацима, он се 2013. године преселио из Лос Анђелеса у Винчестер, мали град у руралном делу државе Орегон.

Мерсер је на друштвеним мрежама себе описивао као конзервативног републиканца, често се фотографисао са нацистичким симболима, а наводио је и да је следбеник Ирске републиканске армије.

“Чини се као љут млад човек који је препун мржње“, констатује Њујорк Тајмс.

На једном од сајтова за упознавање преко интернета користио је надимак Иронцросс45, алудирајући на војни знак нацистичке Немачке.

“Нисам религиозан, у почетку сам стидљив, али се брзо загрејем. Боље функционишем у малим групама“, написао је Мерсер.

Амерички медији су дошли и до податка да је на једном од портала за онлајн продају купио кожну нацистичку капу са СС симболима.

Мерсер је на колеџу Ампкуа Комјунити убио 13, а ранио најмање 20 особа, пре него што га је полиција усмртила у размени ватре.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

кл

02.10.2015 10:26

Лудак !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЗНА СВЕ ДОЗНА

02.10.2015 16:49

Пратећи ове масакре што се дешавају у САД-у у последње време, сетих се једног огласа објављеног уочи рата у сарајевском ''Ослобођењу'': ''Јефтино кољем по кућама''. И закључих у чему је разлика. Оно у Срајеву је био лапсус лионгве, а ово у САД постало је пракса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЗАНТРОП

02.10.2015 17:35

Може још један о Муји и Фати? Дакле, Мујо исправља жељезну шипку, а Фата му помаже (као права супруга). И тако он вели фати: ''Кад ја климнем главом, ти удари по њој'', а Фата наравно распали по...