Албанци тврде: Меч са Србијом биће перфектно организован!

"Предузете су мере од стране државне информативне агенције (СИСХ) и од стране државне полиције да би све било организовано у најбољем реду“, рекла је портпаролка ФС Албаније.

Фудбал 03.10.2015 | 14:20
Албанци тврде: Меч са Србијом биће перфектно организован!

Портпаролка Фудбалског савеза Албаније (ФСХФ) Јона Дервиши рекла је данас Тањугу да су све карте за утакмицу између Албаније и Србије распродате и поручила да ће меч државних тимова бити организован перфектно.

Она је потврдила да ће 100 студената из Србије присуствовати утакмици у Елбасану и да ће они бити гости албанских студената.

"У овом тренутку могу да кажем да су све карте за утамицу распродате. Оне су дуго биле у онлајн продаји и све су купљене у рекордном временском периоду. Можемо да кажемо да се та утакмица овде сматра утакмицом века", казала је Дервиши.

Што се тиче безбедности на предстојећем мечу, портпаролка ФСХФ навела је да су предузете све потребне мере и да већ постоји координација између безбедносних служби и свих актера, али да она о томе не може да говори.
"Предузете су мере од стране државне информативне агенције (СИСХ) и од стране државне полиције да би све било организовано у најбољем реду и да би имали што безбеднију утакмицу. Не могу да дам званичне податке, јер то је ствар Министарства унутрашњих послова, али могу да кажем да ће организација меча бити перфектна", казала је Дервиши.

Према њеним речима, од страна Влада Албаније и Србије покренута је иницијатива за културну размену између младих која подразумева да 100 најбољих српских студената дође у Албанију у буду гости албанских студената.
"То ће бити размена искустава и на крају ће они заједно отићи да гледају утакмицу између Албаније и Србије у Елбасану. Студенти нису навијачи, већ гости, и то је нормалан процес који потиче од састанака званичника у Берлину", рекла је Дервиши.

Квалификациона утакмица за првенство Европе између Албаније и Србије игра се у Елбасану 8. октобра, а носи посебан ризик пошто је први дуел два тима у октобру прошле године у Београду прекинут након инцидената који су уследили, јер се у 41. минуту меча изнад стадиона Партизана појавио дрон са заставом тзв. Велике Албаније.

Суд за спортску арбитражу у Лозани регистровао је меч са 3:0 у корист Албаније, а након те одлуке дошло је и до "размене мишљења" на Твитеру између премијера Едија Раме и Александра Вучића.

Двојица премијера, како је раније најављено, заједно ће посматрати утакмицу у Елбасану.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хммм

03.10.2015 13:19

Много опасно и могуц поцетак рата.

ОДГОВОРИТЕ