Грбовић: Цветковић и Перовић нису појачања за Партизан!

Бивши капитен кошаркаша Партизана Горан Грбовић истиче да је тим прављен само за опстанак.

Кошарка 02.10.2015 | 16:20
Грбовић: Цветковић и Перовић нису појачања за Партизан!

Коста Перовић и Александар Цветковић су нова лица у Партизану за наредну сезону. Горан Грбовић, легенда црно-белих, каже да се они не могу сматрати правим појачањима, али ни да клуб не може много да бира због малог буџета.

- Цветковић је млад играч, није добро играо у Звезди у оба правца, али има времена да напредује. Перовић није дуго играо кошарку на високом нивоу, па је питање колико су они појачања за клуб - рекао је Грбовић за “Блиц”.

Лицитира се новим појачањима, али је питање ко ће доћи у тим са буџетом од 270.000 евра.

- Не видим кога тренутно могу да доведу. Једино да ове године доведемо играче, а да их отплаћујемо наредне године. Странци би били појачања, али они сада не би дошли. Из клуба најављују да ће се борити за опстанак у АБА лиги. Па када се то Партизан у неком такмичењу борио за опстанак? Нећу ићи у “Пионир” да их гледам.

Оно што много више брине је недостатак праве идеје.

- Ради се све збрда-здола. У клубу нема стратегије како извући тим из незавидне ситуације. Ово је пети пут од 1973. да је клуб ресетован и увек се појављивао неки маг, као што су ти били Кићановић, Вујошевић или Даниловић.

Ту је и питање струке.

- Партизан је и претходних година имао млади тим, али је било човека који ће да руководи тим играчима. Сада је и струка неискусна, па сумњам у коначни успех. Ту не убрајам Петра Божића, он ће тек показати колико може. Нелогично ми је да буде награђен стручном функцијом човек који је тужио клуб због дуга од 10.000 евра - алудира Грбовић на Душана Кецмана.

Коментари / 0

Оставите коментар