Рио: Роналдов пут од '’коња за изложбу'’ до великана!

Бивши енглески фудбалер Рио Фердинанд рекао је за бившег саиграча Кристијана Роналда да је прешао пут од ’коња за изложбу’ до великана.

Фудбал 05.10.2015 | 13:00
Рио: Роналдов пут од '’коња за изложбу'’ до великана!

Роналдо и Фердинанд су играли заједно у Манчестер Јунајтеду од 2003. до 2009. године, а Португалац је на „Олд Трафорд“ стигао са само 18 година.

Фердинанд је истакао да је Роналдо по доласку у Манчестер био неискусан и да је желео да се докаже, као и да сам није могао да претпостави докле ће доћи.

Роналдо је у среду увече у тријумфу Реала над Малмеом са 2:0 прешао број од 500 голова у каријери, а такође је изједначио рекорд у броју голова у дресу ’краљевског клуба’ са Раулом.

„Када је стигао у Манчестер Јунајтед, Кристијано је био ’коњ за изложбу’. Хтео је свима да покаже своје вештине, да их увери колико је добар и да излуди противничке играче. Онда је схватио шта је крајни циљ, а то је да постане најбољи на свету. Било му је јасно да мора да постиже голове, да их намешта и утиче на игру свог тима да би то и учинио. Натерао је себе да постане такав играч. Ове сезоне је потпуно немилосрдан, подигао је лествицу и тачно се види да се рађа великан“, истакао је Фердинанд.

Роналдо има прилику да претекне Раула по броју голова у Реалу у недељу, када Реал у градском дербију гостује Атлетику.

Коментари / 0

Оставите коментар