Роналдо стигао Раулов рекорд!

Фудбалер Реала Кристијано Роналдо у тријумфу над Малмеом није само постигао 500. гол у каријери, већ је изједначио рекорд ’краљевског клуба’.

Фудбал 01.10.2015 | 16:00
Роналдо стигао Раулов рекорд!

Португалски фудбалер је постигао два гола у победи резултатом 2:0 у оквиру другог кола Лиге шампиона, што значи да је био стрелац 501 пут на 753 утакмице када се у обзир узму клубови за које је наступао и репрезентацију.

30-годишњи Роналдо, и даље актуелни најбољи фудбалер света, постигао је десет голова на последњих шест утакмица за Реал и тако се изједначио са Раулом на листи најбољих стрелаца Мадриђана.

Репрезентативац Португала је у тријумфу над Малмеом број својих голова у дресу ’краљевског клуба’ довео до 323, колико је уписао и Раул на 741 утакмици док је играо за клуб са стадиона „Сантјаго Бернабеу“. Разлика између Роналда и Раула је у томе да је Португалцу било потребно мање од половине броја тих утакмица да би се изједначио са легендарним шпанским фудбалером. Роналдо је до сада 308 пута носио дрес Реала.

„Пресрећан сам. Желим да се захвалим својим саиграчима који су ми помогли да дођем до овог броја голова и срушим рекорд у највећем клубу на свету. То је велика част“, рекао је Роналдо.

Тренер Реала Рафаел Бенитес истакао је да је невероватно којом брзином је Роналдо постао нови рекордер.

„Престигао је Раула, који је био феномен и то показује да је постигао много голова. Надам се да не постоји граница за њега. Сама чињеница за које време је дошао до таквог достигнућа му даје већу вредност“, нагласио је Бенитес.

Роналдо је у Реал стигао 2009. године за тадашњи рекордни трансфер од 94 милиона евра из Манчестер Јунајтед, за који је постигао 118 голова. Уз то, 55 пута је био стрелац за репрезентацију Португала, а пет пута за Спортинг.

„Оно што Роналдо ради је невероватно, он је на неком другом историјском нивоу“, рекао је Раул раније ове недеље, „Невероватно је шта је постигао за само шест сезона, има просек од преко 50 голова по сезони, а раније је било тешко стићи и до броја од 20 голова. Надам се да ће још дуго постизати голове и помагати тиму на путу до бројних титула“.

Коментари / 0

Оставите коментар