ПЛ БиХ: Владици Петровићу ''шут-карта'' из зворничке Дрине!

Шут карта, дио девети! Свега шест освојених бодова од могућих 30 коштали су посла тренера Дрине Владицу Петровића, који је девети смијењени кормилар у првих 10 кола Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Фудбал 01.10.2015 | 10:00
ПЛ БиХ: Владици Петровићу ''шут-карта'' из зворничке Дрине!

Управни одбор Дрине из Зворника уручио је отказ тренеру Владици Петровићу након серије изузетно лоших резултата.

Наиме, Зворничани су у првих 10 кола освојили свега шест бодова. Уписали су само двије побједе и чак осам пораза, па након трећине првества убједљиво држе премијерлигашки "фењер".

Већ сада је Дрина удаљена шест бодова од зоне спаса, па су из Управе клуба одлучили на промјену тренера. За вршиоца дужности именован је Светозар Вукашиновић, други Петровићев помоћник, док је и први, Милош Бошковић, такође смијењен.

"Фудбалски клуб Дрина обавјештава јавност да је након анализе стања у клубу и постигнутих резултата у првих десет кола Премијер лиге БиХ одлучено да се са мјеста тренера првог тима смијени Владица Петровић.

По истој одлуци, са мјеста првог помоћног тренера смијењен је и Милош Бошковић. ФК Дрина се захваљује досадашњим тренерима на сарадњи и свему што су до сада урадили за клуб.

ФК Дрина ће интезивирати активности на довођењу новог тренера, а екипу ће до именовања новог тренера водити досадашњи други помоћник Светозар Вукашиновић", наводи се у саопштењу Зворничана објављеном на службеној интернет страници клуба.

Владица Петровић је већ девети смијењени тренер у Премијер лиги БиХ.

Већ у другом колу промјена на клупи десила се у Витезу, када је Валентина Плавшића замијенио Бранко Карачић. У наредном колу Славија је отпустила Милана Гутовића, на чије мјесто је дошао Дарко Војводић. Џелалудин Мухаремовић "отјеран" је из Вележа послије петог кола, а "рођене" је преузео Драган Канатларовски. Владо Јагодић поднио је оставку у Борцу у наредном колу, а замијенио га је Петар Курћубић, док су чак три клуба промијенила тренере послије седмог кола. У Широком Бријегу Славен Муса стигао је умјесто Давора Младине, Миодраг Јешић преузео је кормило Сарајева од Џенана Ушчуплића, док је Миломир Одовић своје мјесто уступио Влади Чапљићу, који је на клупи Жељезничара провео свега три кола. У уторак је смијењен, а његово мјесто попунио је Едис Мулалић.

Тренерска вртешка тако се наставља из кола у коло.

Занимљиво, једино сарајевски Олимпик у посљедње двије сезоне успио је да сачува тренера. Иако Мирза Варешановић већи дио тог времена, због непосједовања лиценце није сједио на клупи "вукова", убједљиво је најдуговјечнији тренер у бх. елити.

КУПОВИ
Дрина је већ на првој степеници елиминисана у Купу БиХ, и то на домаћем терену од федералног прволигаша Братства из Грачанице (0:1). Једини успјех Зворничани су направили у шеснаестини финала Купа Републике Српске, гдје су у гостима славили против друголигаша Српске ОФК Гласинца са Сокоца 4:1.

Коментари / 0

Оставите коментар