Вучић уз "Орлове" у Албанији?!

Председник Владе Србије Александар Вучић биће уз српску репрезентацију у Елбасану на мечу против Албаније 8. октобра у квалификацијама за Европско првенство. "Орлове" чувају и снајперисти!

Фудбал 01.10.2015 | 09:20
Вучић уз "Орлове" у Албанији?!

Цитирајући изјаву председника Фудбалског савеза Србије Томислава Караџића, лист "Спорт" пише да ће српски премијер Александар Вучић бити уз национални тим у Елбанасану, 8. октобра када ће бити одигран меч у квалификацијама за Европско првенство против Албаније.

"Иде и премијер Вучић, а уз њега нема страха. Са њим смо много јачи", изјавио је Караџић, преноси "Спорт".

Лист "Данас", међутим цитира кабинет премијера, у којем наводе да још није потврђен Вучићев одлазак у Албанију.

"Планирана је једна посета Србији, па чекамо да нам јаве да ли ће је и када бити. Од тога зависи да ли ће премијер присуствовати утакмици Албанија - Србија", наводе у кабинету председника владе.

Уз српску делегацију у Албанији биће и група полицајаца у цивилу из Министарства унутрашњих псолова Србије.

"Имали смо последњи састанак са представницима МУП-а. Све смо се договорили. Нико од нас који идемо нема страх за свој живот. Имамо уверавања од албанских представника да ће све протећи у најбољем могућем реду. Лично сам са председником Фудбалског савеза Албаније Армандом Дуком, причао на тему безбедности и изнео ми је факте који говоре да инцидената не би требало да буде", додао је председник ФСС.

Српска репрезентација ће од слетања на аеродром у Тирани, одакле ће аутобусом до места Елбанаса, имати 24-сатну пратњу, а хотел у којем ће боравити фудбалери, стручни штаб и делегација ФСС биће "херметички затворен", односно "ни птица неће моћи да пролети".

Приштински лист "Коха диторе" објавио је у уторак да албанска полиција спроводи велике мере да утакмица прође у најбољем реду и да ће предузети ригорозне мере. Једна од њих је да ће на крововима бити постављени снајперисти(!?) и да ће над градом кружити хеликоптер.

Навијачима ће бити забрањено да носе мајице са мапом тзв. Велике Албаније, чија је застава на дрону била повод за прекид меча у Београду. Такође, навијач који буде направио и најмањи инцидент на утакмици бити избачен са стадиона.

УЕФА је упутила озбиљно упозпрење Албанском савезу да је сва одговорност на организатору меча и да не сме да постоји толеранција према онима који буду правили проблеме.

Коментари / 0

Оставите коментар